StoryEditorOCM
TribinaREAKCIJA OPĆINE BIBINJE NA NESREĆU NA PLAŽI

Dijete se nije ˝zaplelo u mrežu˝ - radi se o plutajućim zaštitnim ogradama

Piše Zadarski.hr
28. lipnja 2017. - 16:31
bibinje

Poštovani, ovim putem Vam se obraćamo vezano za vijest koju ste objavili na vašem portalu zadarski.hr. Vijest pod naslovom ˝REANIMACIJA NA BIBINJSKOJ PLAŽI Na kupanju nastradalo 8-godišnje dijete – zaplelo se u zaštitnu mrežu?˝ objavljen danas, 28.06.2017. samim naslovom sugerira kako se dijete zaplelo u zaštitnu mrežu, te da se dijete utopilo u moru u Bibinjama (˝...dojava o zaprimanju 8-godišnjeg djeteta koje se navodno utopilo u moru u Bibinjama.˝)

Moramo istaknuti, iako se vjerojatno radi o propustu Policije, kako se na sreću dijete nije utopilo, no isto tako moramo istaknuti kako se dijete nije ˝zaplelo u mrežu˝ te da na bibinjskim plažama nema nikakvih ˝mreža˝ već se radi plutajućim zaštitnim ogradama. Ograđivanje uređenih plaža i kupališta s morske strane vrši se prema odredbama nadležne Lučke kapetanije ili njenih Ispostava, te su postavljene plutajuće ograde vezane (jednim) konopom oko kojeg se na žalost zapetljao gore spomenuti dječak.

Kako se uspio zapetljati oko jednog konopa svima je nepoznanica, pa i njegovim prijateljima koji su bili s njim u moru. Srećom i brzom reakcijom roditelja i mještana na vrijeme je spašen te se sada nalazi u zadarskoj bolnici gdje je izvan životne opasnosti.

S poštovanjem, Šime Sikirić, viši stručni suradnik za opću upravu

19. travanj 2024 00:39