StoryEditorOCM
TribinaFOTO: USPJEH MALIH ZADRANA NA FESTIVALU 'MALI SPLIT'

Libreto i Libretići osvojili nagradu Zlatna ribica!

Piše Ivana Begović Habuš
10. srpnja 2017. - 17:50
Cvijece i vjencanje

Vatromet nota i stihova najljepših dječjih hitova dogodio se na prepunim splitskim Prokurativama, a riječ je bila o 27. po redu Međunarodnom dječjem festivalu MALI SPLIT, odmah večer nakon "velikog", i to pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar - Kitarović.

Radi se o veoma respektabilnom Festivalu na kojemu su se već, kroz godine održavanja, afirmirala mnoga autorska i vokalna imena, a od iduće će godine preuzeti i organizaciju Festivala San Remo Junior, poznatoga u cijelom svijetu.

Ove je godine i Zadar imao svoje predstavnike u "Gradu pod Marjanom" - prošavši na Natječaju za autorsku kompoziciju. Glazbeni studio LIBRETO i Dječji zbor LIBRETIĆI dobili su priliku zasjati na velikoj, grandioznoj pozornici koja svakoga ostavlja bez daha.

PJESMU CVIJEĆA, koju su izveli jučer, potpisuju Ivana Begović Habuš i Dinko Habuš (tekst), Ivana Begović Habuš i Dinko Habuš (glazba), Renato Babić (aranžman) te Ivan Grancarić (studijsko snimanje, produkcija). U svemu tome svakako ne bi uspjeli bez sjajnih suradnika - Renata i Grance, što Voditelji ističu u svakoj prilici.

Kostime za nastup DZ LIBRETIĆI u cijelosti je izradila Zuzana Sikavica Svobodova, a haljina na voditeljici Ivani Begović Habuš djelo je Kate Jakešević, koja je pripomogla i drugim većom djevojčicama pri kostimografiji.

Djeca su bila smještena, do početka Festivala, u splitski Vrtić Dobri, i Voditelji su iznimno zahvalni časnoj sestri Mirjani koja je čitavom timu iz Zadra na takav način izašla u susret. Jedna od LIBRETO pjevačica, Ena Nimčević, ujedno je i plesačica Plesne udruge GESTA, te je u Splitu imala priliku pokazati i svu raskoš tog svog umjetničkog aspekta izražavanja.

Veliki trud i, kako voditelji sami kažu, malo kasniji odlazak na godišnji odmor, itekako se isplatio - LIBRETO i LIBRETIĆI ponijeli su Nagradu ZLATNA RIBICA, upravo onu koju dodjeljuje sam Umjetničku ravnatelj Festivala, gospodin Jovica Škaro.

"Ova nagrada za nas ima neprocjenjivu vrijednost. Došli smo u Split na Festival po prvi put, ovo nam je prvi festival izvan našega Grada uopće, nastupali smo - prvi, i odmah nas je zamijetio glavni kreator i inicijator Festivala koji ima svoju tradiciju, kvalitetu i izuzetno široku popularnost, gospodin koji vodi vlastiti Zbor preko 30 godina i koji je prije nekoliko godina dobio Nagradu za Životno djelo Grada Splita.

Kućama smo otišli upravo s priznanjem kojega smo najviše i priželjkivali, a sreća naše djece, koja i jest najveći pokretač svega što radimo, jest neopisiva riječima. Morate pogledati snimku nastupa...Njihova ozarena, presretna lica govore više od 1000 riječi!... Prekrasno smo se proveli u Splitu, slušajući i druge odlične izvođače iz raznih krajeva Hrvatske, pa i iz drugih zemalja, imali smo i vlastite favorite, veselili smo se svakoj dobro odrađenoj točki, puno pljeskali i navijali, bili smo, kao i uvijek, potpora jedni drugima, pa čak i sklopili neka nova, vrijedna prijateljstva.

Silno se veselimo što smo ponovno uspjeli svoj Grad i Županiju učiniti ponosnima što nas imaju!" završavaju umorni, ali uvijek nasmijani Voditelji, Ivana i Dinko.

26. travanj 2024 06:42