StoryEditorOCM
TribinaNOVA UROTA MARKA PUPIĆA BAKRAČA

U moru završila hrvatska zastava koje - nema?!

10. kolovoza 2017. - 13:20
P8100466.JPG

'Zastava Republike Hrvatske koja je postavljena na Brodarici kao simbol borbe protiv okupatora i domaćih izdajnika je otuđena a jarbol na kojem se vijorila bačen je u more. Zna se kome je ta zastava bila trn u oku pa nije teško zaključiti tko stoji iza tog čina. Jarbol će biti vraćen na svoje mjesta a zastava republike Hrvatske će se ponovo vijoriti na njemu još u toku današnjeg dana', piše u foto dopisu kojeg nam je poslao vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije Marko Pupić-Bakrač.

Naš Marko često i prečesto šalje dopise medijima, neki put s razlogom, a neki put, kako je to jednom i sam naveo, zbog nesanice i dosade.

Ova priča o zastavi na muliću ispred priče 'Maraska' ponovno bi u copy-paste novinarstvu mogla zvučati istinito, i bila bi nova potvrda o teorijama urota kojima je Pupić Bakrač, i preočito je, opsjednut.

Prava istina je, pak, ova: hrvatska zastava na malom jarbolu zabodenom u gumeni kotač napunjen betonom ne vijori se već dosta dugo, a ako se nešto na jarbolu vijorilo onda su to bili krpice, ostaci barjaka koje je Akcija mladih svojedobno postavila. Sad, vidi se na fotografijama, nema više ni krpica, jer, nema te tkanine koja će odoljeti snazi vjetra. A sa zastavama je stvar ovakva: dužnost onoga tko ju je postavio jeste i da je mijenja kad se ošteti i umjesto rasparane krpetine stavi novu, što je znak poštovanja prema tom državnom obilježju,

Sad, ostaje pitanje tko je to i zašto bacio betonirani kotač sa štapom u more - mnogobrojni urotnici kojima vrvi Zadar, skupina pripitih momaka u tri ujutro, kupači koji se tu svakodnevno sunčaju, udičari koji se nadaju podlanici ili netko potpuno nepoznati.

Najbolje bi bilo cijeli slučaj prijaviti policiji i otkriti počinitelja ovog strašnog nedjela.

24. travanj 2024 13:07