StoryEditorOCM
TribinaSTRAŠNI POLARNI UVJETI

Dvostruki olimpijski pobjednik šokirao fotografijom ruku nakon 1000 km veslanja!

Piše Toni Horvat/100posto.hr
31. kolovoza 2017. - 00:25
ruke

Deveteročlana ekspedicija 20. srpnja otisnula se u avanturu Polar Row i prešla 965 km veslajući po Arktičkome moru, ali zbog strašnih vremenskih uvjeta morala ju je prekinuti i smjestiti se na norveškom otoku Jan Mayen, 600-tinjak kilometara od Islanda, koji im je bio krajnji cilj.

Među devetoricom pustolova bio je i Alex Gregory, član britanskog četverca bez kormilara koji je odveslao da zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i Riju 2016. godine, a ima i pet zlata sa svjetskih te dva zlata i jedno srebro s europskih prvenstava.

On je s Jan Mayena na Twitteru objavio šokantnu fotografiju svojih ruku nakon skoro 1000 kilometara veslanja u hladnim i vlažnim uvjetima.

View image on Twitter

"Moje ruke nakon toliko vremena u mokrim rukavicama. Žuljevi nisu bili toliko problem na Polar Rowu, ali vlaga se uvukla duboko u kožu", napisao je Gregory uz fotografiju.

Ekspediciju su zbrinuli norveška vojska i meteorološki institut, sretni su, zdravi, na toplom i čekaju prijevoz za povratak kući, gdje će se, nadamo se, Gregoryjeve ruke vratiti u normalno stanje.

26. travanj 2024 05:51