StoryEditorOCM
TribinaOPREZ, UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: HTJELA SE ULJEPŠATI, A UMALO JE OSLIJEPILA

Oko joj se inficiralo nakon tetovaže bjeloočnice, evo kako sad izgleda...

3. listopada 2017. - 20:55
oko

Tetoviranje je bolan proces. Ali fotografija istetoviranog oka koja je brzo nakon postavljanja na Facebook postala globalno viralna, postavila je komlikacije koje se mogu pojaviti nakon tetoviranja na jednu novu razinu.

Portal Refinery29 prvi je izvijestio o Catt Gallinger, foto-modelu iz Kanade koja je na ovu društvenu mrežu postavila fotografije svog bolnog i natečenog oka, kako bi upozorila druge na opasnost.

Njeno se oko inficiralo nakon tetovaže rozom tintom. Svoj post započela je rečenicom: DIJELITE OVU OBJAVU ŠTO VIŠE. Napisala je kako radila posebnu vrstu tetovaže koja oboji samo bjeloočnicu.

'Moju infekciju uzrokovala je nerazrijeđena tinta, ta tinta mi je u manjim dozama ubrizgavana u oko', napisala je. 'Sve drugo bilo je u redu, a imam i svjedoke koji mogu potvrditi da je nakon samog procesa tetoviranja, briga i njega oka bila pravilna'.

 

Gallinger je nakon ovog zahvata bila triput u bolnici, i liječila se antibioticima, i steroidnim kapima za oči, piše Business Insider. Prijetio joj je čak i potpuni gubitak vida.

Nesretna djevojka se uskoro sprema na operaciju koja bi trebala ukloniti sve tragove ovog, malo je reći, neuspjelog zahvata uljepšavanja.

Njen inicijalni post dobio je više od 1900 lajkova i oko 3000 komentara. Dosta njih u komentarima osuđuje njenu odluku da si uopće istetovira oko, no većina njih ipak joj pruža potporu i šalju joj poruke ohrabrenja, te joj žele da se oporavi što prije.

'Oči nisu predviđene za to da se u njih uštrcava ikakva boja! To je najgluplja stvar koju sam vidio. Nije ni moderno, niti u trendu, niti je lijepo, a opasno je. Takvo što mogu napraviti samo potpuni ignoranti', piše u komentarima.

'Od mene nećeš dobiti riječi utjehe. To je jednostavno idiotski', piše drugi.

 

'Zlo je učinjeno, nema potreba za daljnom osudom, to ne može nikome donijeti ništa dobro. Nadajmo se da neće završiti tragično, i neka nam ovaj primjer posluži svima kako bi bili pažljiviji kada se odlučujemo na tetoviranje', blaži su treći.

Gallinger je i postavila svoju objavu baš kako bi druge upozorila.

'Ne dijelim OVAJ STATUS da bi nekome uzrokovala problem, dijelim to da druge upozorim. Detaljno se raspitajte o samoj proceduri, o sastojcima, i naravno, o majstoru kod kojeg ćete raditi zahvat. Provjerite i njegove kvalifikacije'.

Ovaj zahvat se izvodi već neko vrijeme, i komplikacije nisu česte, za Yahoo Beautytatooo majstorica Luna Cobra, koja je idejni začetnik tetovaže za bjeloočnice. Ona krivicu svaljuje na smouke tatoo majstore, koji ne znaju kako pravilno izvesti zahvat.

24. travanj 2024 04:45