StoryEditorOCM
TribinaBERNARDIĆ POTVRDIO: SDP POKREĆE OPOZIV PLENKOVIĆEVE VLADE

'Najveća je odgovornost na nacionalnim manjinama i nezavisnim zastupnicima'

Piše Jutarnji.hr
26. listopada 2017. - 22:43
bernardić

Davor Bernardić i prije kraja sjednice Predsjedništva SDP-a napustio je stranačke prostorije i novinarima otkrio o čemu se pričalo na Iblerovom trgu. Otkriće Jutarnjeg lista o ugovoru o roll-up kreditu Agrokoru potaklo je najveću oporbenu stranku da krene u akciju i da pokrenu opoziv Plenkovićeve vlade.

- Ovo je najveća korupcijska afera u novijoj hrvatskoj povijesti, a Vlada je defacto prepustila upravljanje Agrokora lešinarskom fondu! - rekao je Bernardić koji nije birao riječi.

- To je vjerojatno ortačko udruženje za izvlačenje novca! Mi u SDP-u smo zabrinuti za zaposlenike, radimo na planu za spas radnih mjesta, a oni samo rade da spase svoja mjesta, svoje fotelje.

Bernardić je potvrdio da se već kreće u skupljanje potpisa za pokretanje opoziva Plenkovićeve vlade.

- U svakoj normalnoj, civiliziranoj i modernoj zemlji premijer bi dao ostavku. Pa Karamarko je otišao zbog puno manjih stvari... Da, mogu potvrditi da pokrećemo opoziv cijele Vlade.

Bernardić je izjavio da je jasno da su dobavljači trenutačno zadovoljni Lex Agrokorom, ali dodaje da to nije način za rješavanje takvih situacija i da nas čeka nesigurna budućnost.

- Upetljani su do laktova, prsti su im u pekmezu! Zna se na kome je najveća odgovornost... Na nezavisnim zastupnicima i nacionalnim manjinama.

Bernardić nije htio pričati o istražnom povjerenstvu, budući da nije znao što se tamo događalo, ali zahvalio je predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović koja je stala u obranu Povjerenstva.

- Hrvatska je danas sve samo ne zemlja jednakih mogućnosti, a od Agrokora sve počinje i završava. Moramo razotkriti istinu da se ovo više nikada ne ponovi. Danas je u saborskim hodnicima bilo svega, ljudi su zabrinuti... Ne mislim prepričavati što se događalo, ali ja ću u idućim danima razgovarati sa svima.

23. travanj 2024 11:54