StoryEditorOCM
TribinaSABATINA 2017.

Priznanja za Antu Kolegu i Željka Katušu

Piše M.K.
2. studenog 2017. - 20:59
marketing_vina8-230916

Priznanje „Stanko Ožanić“ za životni doprinos unaprjeđenju vinarstva na ovogodišnjoj Sabatini dobit će prof. dr. sc. Ante Kolega iz Zadra. 

Ante Kolega bio je do umirovljenja dugogodišnji profesor na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Odgojio je plejadu uspješnih poljoprivrednih i drugih stručnjaka posebno iz ekonomike poljodjelstva. Autor je ili koautor mnogih stručnih knjiga iz marketinga poljoprivrednih proizvoda od kojih posebno treba istaknuti „Marketing vina“, značajno djelo u ovom području. Na mnogim Sabatinama održao je predavanja o marketingu i ekonomičnosti vinske proizvodnje, osobito o ulozi vina u suvremenoj turističkoj ponudi.

Priznanje „Stjepan Bulić“ za životni doprinos unaprjeđenju vinogradarstva dobiva Željko Katuša iz Benkovca.

Željko Katuša cijeli svoj radni vijek posvetio je vinogradarstvu i vinarstvu bilo kao dugogodišnji direktor vinarije Benkovac, pročelnik za poljoprivredu Zadarske županije ili kao pročelnik u upravi grada Benkovca. Dao je značajni doprinos naglom razvoja vinogradarstva na području Ravnih Kotara. Jedan je od organizatora vinske manifestacije Vinifest u Benkovcu.

18. travanj 2024 21:22