StoryEditorOCM
TribinaODRŽANA RADIONICA "PLETEMO SA NOVINAMA"

Od starih novina i papira izrađivali košarice, kutije i novogodišnje ukrase

Piše Zadarski.hr
13. studenog 2017. - 14:32
za medije 5

U četvrtak i petak, 9. i 10.studenoga, održane su radionice kreativnog recikliranja papira "Pletemo sa novinama" gdje su se od starih novina i papira izrađivali razni korisni predmeti poput košarica, kutija i novogodišnjih ukrasa. Radionicu je vodila Jelena Barešić uz asistenticu Anu Miletić.

Sudjelovalo je 23 sudionice i dvije djevojčice koje su prvi dan tradicionalnom metodom poput pletenja košarica od pruća isplele košarice od novinskog papira, dok su se drugi dan okušale u izradi novogodišnjih ukrasa poput malog borića ili zvijezde.

Ovim putem produžili su vijek trajanja novinskom papiru dajući mu novu uporabnu vrijednost. Radionice su pokazale da postoji veliki interes građanki za ovakav tip edukativno kreativnog recikliranja, te je ovo bilo vrlo ugodno i korisno druženje.

Ovim je završio ciklus radionica kreativnog recikliranja u sklopu projekta “Zeleni telefon: Možeš i ti” financiranog od strane Grada Zadra s ciljem poticanja građana na odgovorno ponašanje u domaćinstvima u odnosu na otpad i uopće na očuvanje okoliša, te na aktivno sudjelovanje u istome putem recikliranja.

Predmeti nastali na radionicama biti će izloženi u Gradskoj knjižnici od 27.11. do 02.12.2017. obilježavajući Europski tjedan recikliranja.

Sve sudionice radionica dobili su platnenu vrećicu koja sadrži publikaciju Možeš i ti! (samostalni i aktivni građani u zaštiti okoliša), kojoj je cilj potaknuti građane na aktivno i samostalno sudjelovanje u rješavanju problema u okolišu, te edukativnu brošuru „Razmisli! Odvoji! Recikliraj!“ u kojoj se nalaze upute za pravilno odlaganje otpada.

24. travanj 2024 18:53