StoryEditorOCM
Dalmacijaznačajan prometni zahvat

Imotski: ruši se most na Kamenmostu

Piše PSD.
29. rujna 2008. - 22:05

Radnici Poduzeća za ceste počeli su u ponedjeljak točno u podne rušenje staroga mosta na Kamenmostu u sklopu projekta obnove državne prometnice D-60 od Lovreća do Imotskoga. Most preko rijeke Vrljike na Kamenmostu izgrađen je 1945., odmah nakon Drugog svjetskog rata i bio je prometna žila kucavica Imotskog. Nekoliko se puta obnavljao, no njegovi gabariti uvijek su bili limitirani, posebno u posljednje vrijeme kada se preko njega odvijao i najveći dio tranzitnog prometa teških kamiona za susjednu Bosnu i Hercegovinu.

Obnova mosta, prema riječima glavnog inženjera Hrvatskih cesta u Splitu Dominka Veže, potrajat će 60 dana. Na starim temeljima izgradit će se nova šest metara široka prometnica s nogostupima za pješake. Imoćanima i ostalim vozačima ostaje nekoliko alternativnih prometnica. U prvom redu novoasfaltirana prometnica od zaseoka Topići u Vinjanima Donjim do Zmijavaca, potom lokalna prometnica preko Šumeta i Županijska prometnica Imotski - Proložac - Studenci.

Mještani dijela općine Podbablje, posebno Perića brijega i Kamenmosta, za dolazak u Imotski morat će ići desetak kilometara zaobilaznim prometnicama, iako su uvjereni da bi se malim invensticijama lokalna prometnice preko Nebriževca mogla osposobiti za promet.

BRACO ĆOSIć / epeha

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 22:44