StoryEditorOCM

Pučišća poslavila Svetoga Jeru: kolektivna nagrada šahistima!

Piše PSD.
30. rujna 2008. - 18:03

Misnim slavljem, svečanom sjednicom Općinskog vijeća i dodjelom priznanja te obilježavanjem 140. obljetnice utemeljenja čitaonice “Hrvatski skup”, prve na Braču i među prvima u Dalmaciji, Pučišća su proslavili blagdan sv. Jere, svog nebeskog zaštitnika i Dan općine.

Slavlje je najavila limena glazba, a potom je u župnoj crkvi posvećenoj pučiškom patronu svečano misno slavlje predvodio svećenik don Marinko Vidović.

Na kraju je svima riječi zahvale uputio župnik don Tonči Kusanović.
Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća ovogodišnja osobna nagrada uručena je časnoj sestri Mihaeli Mihić koja 23 godine djeluje u tom bračkom mjestu i nesebično je dio sebe ugradila u duhovni i kulturni život Pučišća. Kolektivne nagrade zaslužili su mjesni šahovski klub i Brass čuta, Glazbena udruga sa svojom limenom glazbom.

U prigodnom slovu općinski načelnik Alen Parunov ukazao je što je napravljeno u minulom jednogodišnjem razdoblju te je iznio ambiciozan plan daljnjeg rada. Tako će se na ulazu u mjesto podići prometni rotor koji je bitan i za cestu Povlja-Pučišća čiju je izgradnju nedavno podržao i premijer Sanader.

Na velikom nogometnom igralištu izgradit će se autobusna stanica s parkirališnim mjestima, tako da će se promet izmjestiti iz središta mjesta.
U prigodi 140. obljetnice utemeljenjenja čitaonice Hrvatski skup, najstarije na Braču, načelnik Parunov je najavio kako će se u zgradi “Akvila” čija obnova uskoro slijedi čitaonici će se osigurati dodatni prostori za rad i djelovanje.

Kroz povijest, naime čitaonica je bila ishodište nacionalnog duha, mjesto gdje se širila svijest o nacionalnoj samosvojnosti i identitetu, te hrvatskom jeziku. Moto čitaonice je bio i ostao “česta kaplja kamen dube”. Slavlje u Pučišćima završeno je pučkom feštom i velikim vatrometom.

Ivica RADIĆ / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:21