StoryEditorOCM

Razmjena iskustava: dalmatinski uljari u Italiji

Piše PSD.
5. listopada 2008. - 01:37

U organizaciji Udruge dalmatinskih uljara, grupa vlasnika pogona za preradu maslina posjetila je kolege iz pokrajine Marche u Italiji, kako bi se informirali o obvezama koje ih očekuju ulaskom naše zemlje u Evropsku uniju.

Prvog dana posjeta hrvatski su uljari bili gosti tvrtke Pieralisi, svjetskog proizvođača opreme za preradu maslina, čiji su ih predstavnici upoznali s najnovijom tehnologijom prerade maslina, koja je već u dva pogona instalirana u Dalmaciji.

Na svečanoj večeri priređenoj u čast dalmatinskih uljara, na kojoj ih je osobno došao pozdraviti i sam vlasnik tvrtke Genaro Pieralisi, kao znak poštovanja, predsjednik udruge Drago Laća u ime svih dalmatinski uljara zahvalio mu je i poklonio mu paket gastronomskih delicija Dalmacije.

Drugog dana posjeta talijanskim kolegama organizirani su izlet i razgledanje maslinika i uljara, te susret u gospodarskoj komori Ancone, gdje ih je, osim predstavnika komore, primio i Salvatore Ruvutuso, predsjednik OLEA saveza eksperata Italije za ocjenjivanje maslinova ulja.

Predsjednik Ruvutuso je istaknuo kvalitete priznatog hrvatskog stručnjaka za ocjenjivanje maslinova ulja prof. Mirka Gugića s kojim već dugo godina uspješno surađuju.

S. Bulimbašić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 14:07