StoryEditorOCM
Crna kronikaBILTEN SMRTI (15)

17-godišnji sotonist ubio majku i očuha. U zatvoru doživio preobraćenje, ali to mu nije spasilo život

Piše Petar Čikeš
5. svibnja 2024. - 22:03

Prakticiranje sotonizma navelo me je da ubijem svoju majku i očuha – tim riječima branio se na suđenju za dvostruko ubojstvo Sean Sellers. 1986. godine, dok su večer provodili u svom obiteljskom domu, Vonda i Lee Bellofatto ubijeni su hicima iz pištolja od strane tada 17-godišnjeg Seana Sellersa.

U razdoblju pred zločin, u osjetljivim tinejdžerskim godinama, Sean Sellers je po vlastitom priznanju pročitao nekoliko stotina puta "Sotonističku Bibliju", knjigu nastalu iz pera Antona LaVeya, američkog okultiste i osnivača Sotonističke crkve, poznatog i pod nadimkom "Crni papa".

Opsjednutost demonom američki sud nije prihvatio kao argument za pomilovanje budući da je vlastitoj majci pucao u lice, a za vrijeme suđenja je utvrđeno da je godinu dana prije ubojstva roditelja počinio još jedno ubojstvo. Naime, ubio je prodavača u marketu Roberta Paula Bowera jer mu je odbio prodati pivo.

Sellers je potom slamku spasa, ako je cinizam dozvoljen, pokušao pronaći u kršćanstvu. Dok se u zatvoru borio za osporavanje smrtne kazne, preobratio se na kršćansku vjeru. Na temelju svoje konverzije vodio je kampanju za pomilovanje.

Pojavljivao se mnoštvo puta u američkim medijima, tražeći samilost američke javnosti. No, novopronađena vjera, kao ni njegova maloljetnost u trenutku kada je počinio ubojstva, kao ni teorija o kliničkom ludilu, nisu uspjeli uvjeriti žalbeni sud da mu poništi presudu.

Sellers je pogubljen smrtonosnom injekcijom 4. veljače 1999. godine u državnom zatvoru u Oklahomi. Za posljednji obrok poželio je kinesku hranu. Posljednju izjavu započeo je obraćajući se polubraći:

"Svi ljudi koji me trenutno mrze i ovdje čekaju da me vide kako umirem, kad se ujutro probude, neće se osjećati ništa drugačije. Sutra će me mrziti isto koliko i večeras.

Kada se probudite i ništa se iznutra ne promijeni, posegnite za Bogom i on će biti tu za vas. Obratite se Bogu i On će vas izliječiti. Dopustite mu da dotakne vaša srca. Ne mrzite cijelog svog života.

Volim vas sve."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 00:34