StoryEditorOCM
HrvatskaISPRAVAK

Brodosplit: Želimo demantirati tvrdnju da je polarni krstaš ‘‘Ultramarine‘‘ nedovršen napustio Split

Piše VIJESTI SD
22. ožujka 2024. - 10:59

Na portalu Slobodne Dalmacije 16.03.2024. objavljen je tekst pod naslovom "Debeljak objavio gradnju super luksuznog broda. Super! Samo što je to već učinio 2021. pa opet 2022. A od broda ni papira".

Autor članka navodi sljedeće: Zadnji brod uredno je isporučen 2019. godine (mali polarni kruzer ‘‘Hondius‘‘), a veći polarni krstaš ‘‘Ultramarine‘‘ nedovršen je napustio Split 2021. godine, odmah se uputivši u tršćanski pa u crnogorski škver.

Ovom prilikom želimo demantirati tvrdnju da je polarni krstaš ‘‘Ultramarine‘‘ nedovršen napustio Split. Navedena konstatacija je netočna jer je točno da je brod za krstarenja polarnim područjima "Ultramarine" predan vlasniku 31.03.2021. sa svim ugovorenim certifikatima. Po odlasku iz Brodosplita bio je u Trstu gdje ga je kupac odlučio privremeno vezati prije prvog putovanja, i Crnoj Gori zbog carinskih formalnosti da izađe u izvoz izvan EU.

Kada smo u svibnju 2020. godine porinuli novogradnju 487, upravo smo izlazili iz prvog vala pandemije i nitko se tada nije nadao da će COVID-19 još tako dugo biti jedna od najvećih prijetnji za cijeli svijet. Unatoč svim ograničenjima, opasnostima i prijetnjama koje je pandemija nosila sa sobom, uspjeli smo u potpunosti završiti izgradnju broda, vratiti državno jamstvo i kredit HBOR-u.

Josip Jurišić

Voditelj odnosa s javnošću Brodosplita

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:05