StoryEditorOCM
RegijaVRUĆI KOTOR

Otkriveno tko su policajci koji su orgijali u postaji - jedan je u pritvoru, za drugim raspisana tjeralica...

Piše VIJESTI SD
27. studenog 2023. - 15:00

Nakon što su regionalni mediji objavili da su dva policijska inspektora u prostorijama Opće bolnice Kotor u Crnoj Gori organizirala orgije s dvije ženske osobe, o čemu su preko kriptiranog telefona obavještavali policajca Ljuba Milovića, kojega se ujedno tereti i da je na vrhu kavačkog klana, skandal je komentirao i ministar unutarnjih poslova Danilo Šaranović.

On je rekao kako postoje sigurnosne smetnje za daljnji rad policijskih službenika Slobodana V. i Marka N., koji su identificirani kao policijski službenici koji su 30. srpnja 2020. godine vodili prepisku s Ljubom Milovićem i slali mu fotografije eksplicitnog sadržaja.

- Odmah po saznanju poduzeo sam sve neophodne mjere i radnje iz nadležnosti ministarstva, koje je o svemu obavijestilo Osnovno državno tužiteljstvo u Kotoru. Oni su pak izdali nalog da se saslušaju policijski službenici i djevojke s fotografija te pribave materijali s nadzornih kamera. Komisija je, u skladu sa zakonom, utvrdila kako postoje sigurnosne smetnje za daljnji rad policijskih službenika Slobodana V. i Marka N. - izjavio je Šaranović, a prenosi Blic.

Rekao je i kako je za jednim od policajaca raspisana tjeralica.

- Obavještavam javnost da je policijskom službeniku Marku N., koji je u bijegu i za kojim je raspisana međunarodna potjernica, evidentiran prestanak radnog odnosa u Ministarstvu unutarnjih poslova, dok je drugi policijski službenik Slobodan V. trenutačno u pritvoru i privremeno je udaljen s rada - rekao je ministar.

Istaknuo je i kako u borbi protiv organiziranog kriminala ovakvi pojedinci, "koji svojim djelovanjem kompromitiraju čast i ugled institucije, bez dileme, neće biti dio ministarstva".

- Naprotiv, oni mogu biti samo predmet naše obrade. Naš stav je nedvosmislen - neće biti mjesta niti za jednog policijskog službenika koji na bilo koji način krši kodeks policijske etike i šteti ugledu policijske profesije. Svaki naš potez bit će usmjeren isključivo u pravcu da Uprava policije bude ogledalo suvremene Crne Gore i primjer profesionalnosti - rekao je Šaranović.

Jedna od dvije ženske osobe iz spomenutoga skandala bila je i u centru afere godinu dana ranije, kad je osuđenik Đ. P., koji izdržava kaznu u Specijalnoj bolnici za psihijatriju Kotor, objavio fotografiju na kojoj je u bolničkoj sobi s jednom obnaženom i drugom djelomično obnaženom ženskom osobom, koja je nosila uniformu zdravstvene radnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:58