StoryEditorOCM

TRENING HGSS-OVIH POTRAŽNIH PASA Bongo uspješno savladao zadatke

Piše PSD.
7. rujna 2016. - 15:00
pas
Od 25. do 28. kolovoza na području Cerknice u Sloveniji održan je tradicionalni, peti trening potražnih pasa „Jožkov tabor“.

Trening je održan u organizaciji Kluba vodnikov reševalnih psov iz Postojne, a na njemu se okupilo 40-tak potražnih timova iz Slovenije i Hrvatske koji su od četvrtka do nedjelje na četiri poligona odrađivali različite zadatke koji su pred njih postavili instruktori.

Na kampu je sudjelovalo petero članova HGSS-a sa šest potražnih pasa, među kojima i tim iz HGSS Zadar, čiji je  jednogodišnji labrador Bongo, koji je u HGSS-u u procesu školovanja i njegova vodičica, sudjelovao je u radu grupe mladih pasa gdje je uspješno savladao sve postavljene zadatke. Bongo je s vježbom počeo još u dobi od tri mjeseca, no njegovo školovanje nastavlja se dalje kroz treninge, a sa navršene dvije godine moći će pristupiti licenciranju.

Inače, Stanica Zadar ima još dva potražna tima, a čine ih licencirani psi Casper i Tara i njihovi vodiči koji također svakodnevno treniraju i sudjeluju u potražnim akcijama.

 

B.S.

 

 

26. travanj 2024 05:49