StoryEditorOCM
Zadar plusHUMANITARNA GESTA ZADARSKE MODNE KREATORICE

Nakon opake bolesti napisala knjigu, pa prihode od prodaje namijenila kupnji aparata za zračenje u zadarskoj bolnici

Piše Zadarski.hr
3. veljače 2017. - 18:28
velikaplavi-mjesec

Iz Liga za borbu protiv raka pozivaju na predstavljanje romana "Ljubav Plavog Mjeseca" koja će se održati u Arsenalu, u nedjelju u 19 sati.

Autorica romana Dinka Dušević onkološki je bolesnik i ona će svojim prikazom romana životno i slikovito pokazati kroz što sve prolaze i sa čime su ovakvi booesnici suočeni tijekom svog liječenja.

- Kao žena koja je prošla borbu protiv raka autorica je prepoznala rad naše udruge. Odlučila nam je pomoći u prikupljenju sredstava koje će omogućiti liječenje protiv raka u Zadru. Potrebna su četiri milijuna eura i svaka pomoć dobro je došla, kazala je Lada Šokota, članica predsjedništva Liga protiv raka Zadar.

Autorici romana, inače poznatoj zadarskoj modnoj kreatorici ovo je prvo spisateljsko iskustvo, prije kojeg je, kako je sama kazala, napisala jedino recept za kroštule.

- Tu zimu dok sam pisala bila sam neizmjerno sretna. To je najljepša zima mog života ispunjena otkrićem da mogu pisati i stvarati. Knjiga je poklon priča za moju unuku, kazala je Dina Dušević. koja je odlučila novac prikupljen od prodaje knjige donirati Ligi protiv raka Zadar.

Kako je u promo materijalima istaknula prof. Elvira Katić, predstavnica nakladnika zadarskog ogranka Matice Hrvatske, Dinka Dušević je svojim književnim uratkom, romanom Ljubav Plavog mjeseca ispisala jednu neobičnu knjigu, modernu bajku.

"Ono što posebno želim istaknuti i radi čega Vas pozivam da što u većem broju dođete i donirate sredstva je, ogromna životna energija gospođe Dušević i njena želja da sva sredstva prikupljena od prodaje knjige i donacije idu za nabavu aparata za zračenje onkoloških bolesnika- kaže tajnik zadarske Lige Vladimir Tomčuk.

26. travanj 2024 09:22