StoryEditorOCM
Zadar plusVEČERAS ĆE SVEČANO PRIMITI VRIJEDNO PRIZNANJE

Ovi Zadrani su ponos Hrvatske!

Piše Zadarski.hr
3. veljače 2017. - 19:58
taksisti_turist2-070616

U Zagrebu će večeras biti dodjeljene nagrade Ponos Hrvatske, a među dobitnicima ovog vrijednog priznanja su i Zadrani, poduzetnik Igor Karuc te taksisti sa zračne luke.

Igor Karuc pomaže u prikupljanju novca za aparat za zračenje te nudi besplatan smještaj u 40 stanova za ljude na liječenju u Zadru.

- Poznato mi je koliko su teški slučajevi oboljelih od raka budući da sam se s tim susreo i u obitelji. Normalna je stvar da se takvim ljudima pomogne ako se može. Zato onima koji si to ne mogu priuštiti, nudim smještaj u kapacitetima koje imam ili s njima poslujem, za vrijeme trajanja liječenja u našem gradu. Na raspolaganju je 40 smještajnih jednica, a oni koji ih trebaju, mogu se javiti ljudima iz Lige protiv raka koji će potom provjeriti koje su sobe ili apartmani u Zadru ili okolici u tom trenutku slobodni pa ćemo ih tamo smjestiti - kazao je Karuc. 

Tako pacijenti oboljeli od malignih bolesti koji dolaze iz drugih gradova, a ne mogu si priuštiti plaćanje apartmana za vrijeme liječenja u Zadru, mogu odsjesti u nekim od Karucovih soba ili apartmana koje ima u vlasništvu, partnerstvu ili menagmentu. Također, adaptirao je stan u posjedu Lige protiv raka. Uložio je 270 tisuća kuna da bi od stana napravio četiri sobe kategorije četiri zvjezdice. Preuzeo je rizik njegovog iznajmljivanja turistima, a na račun Lige će sljedećih 13 godina uplaćivati 1700 kuna na mjesec. Oni će novac skupljati za kupnju četiri milijuna eura vrijednog akceleratora za zračenje malignih tumora.

Doznavši što se zbilo turistu, 45 taksista Zračne luke Zadar prikupili su novac i platili mu ljetovanje u Hrvatskoj i tako su zaradili titulu heroja.  Provod, lijepo vrijeme i zgodne djevojke na Zrću razlozi su koji su početkom lipnja turista Leona Mitchella (26) doveli iz Londona u Hrvatsku. No izgubio je smještaj i novac.

- Čuli smo da u zračnoj luci u Zadru živi Britanac kojeg su opljačkali i nema gdje spavati. Vozimo taksi do zračne luke i stalno smo ga viđali. Aerodromsko se osoblje upoznalo s njim, a i nama se činio jako simpatičan. Pričalo se da je doživio dupli buking i da je ostao bez novca te da nema gdje spavati pa sad spava na klupama u čekaonici zračne luke. Bilo nam ga je žao pa smo se brzo dogovorili da ćemo skupiti novac i platiti mu smještaj. Složili smo se pa je od nas 45 svatko donirao koliko je mogao, rekli su Zadrani. I upravo zato oni su Ponos Hrvatske!

27. travanj 2024 04:36