StoryEditorOCM
Zadar plusDODIJELJENE NAGRADE "PONOS HRVATSKE"

Prizanje uručeno zadarskim taksistima i poduzetniku Igoru Karucu

Piše Zadarski.hr
4. veljače 2017. - 12:40
taksisti

U Zagrebu su u petak navečer dodijeljene nagrade "Ponos Hrvatske" ljudima koji su u protekloj godini svojim djelima promicali hrabrost, humanost i poštenje. Među nagrađenima su bili i zadarski taksisti koji su prošle godine pomogli opljačkanom turistu, te zadarski poduzetnik Igor Karuc koji je Ligi protiv raka na raspolaganje dao 40 stanova za smještaj pacijenata.

U ime 40 taksista Zračne luke Zadar nagradu je preuzeo Marko Knežević. Napomenuo je kako se s Britancem Leonom Mitchellom čuju svakodnevno te se nadaju da će im ponovno doći u posjet kao i oni njemu. Karuc je prilikom preuzimanja statue „Zajedno" zahvalio svima koji su ga podržavali. Čestitku dobitnicima videoporukom je uputila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pod čijim je pokroviteljstvom održana dodjela nagrade koja se u organizaciji Udruge Ponos Hrvatske, HRT-a i 24 sata dodjeljuje od 2005. godine.


Dobitnike nagrade izabrao je ocjenjivački sud u sastavu: glumica Slavica Knežević, predstavnica Hrvatske radiotelevizije Melita Hrengek, glavni urednik dnevnoga lista 24 sata Goran Gavranović te kardiolog, akademik Davor Miličić. Oni su od pristiglih gotovo devedeset prijava kandidata za nagradu odabrali njih 24. 

Ovogodišnji lauerati su Dejan Nemčić, Postolari Vrđuka, Gloria Malin, Duško Živić, Leonarda Novaković i Domagoj Kereta, Ana Lešina, Igor Karuc, Robert Fajt, Željko Grčić Beli, Marijan Babić, Matej Brekalo, obitelj Hrlić, Ivan Jagustin, Barbara Novosel, Humana Nova, Miroslav Vrankić, Spasioci iz Cavtata, Valamar Riviera, Sanja Bunić, hrabri Međimurci, Zadarski taksisti, Davor Šverko, djelatnice Hrvatske lutrije i Karl Bakić.

Na dodjeli nagrada ove godine su nastupili iznimni umjetnici: glazbenik, tekstopisac, skladatelj i glazbeni producent Miroslav Evačić, zatim udaraljkaši Sudar Percussion, gitarist, skladatelj i aranžer Ante Gelo s malim gitaristom Franom Živkovićem te plesačice irskoga stepa Celtic Fantasy.

Priznanje dobitnicima nagrade dalo je i tridesetak hrvatskih glazbenika. Okupljeni u Band Aid na čelu sa skladateljem Zrinkom Tutićem snimili su svojevrsnu himnu posvećenu svim dosadašnjim i budućim herojima.

19. travanj 2024 10:33