StoryEditorOCM
Zadar plusNOVI DOGAĐAJ U GRADU

Za mjesec dana prvi festival vina u Zadru!

Piše A. Vučetić Škrbić
1. ožujka 2017. - 10:05
IMG_1691_1488183639.JPG

Za točno mjesec dana, 31. ožujka i 1. travnja, Zadar će biti domaćin prvog vinskog festivala na ovom području koji će, po prvi put na jednom mjestu, okupiti proizvođače, ugostitelje, ali i sve ljubitelje vina. Prvi Zadar wine festival trajat će dva dana, petak i subotu, a na poziv za sudjelovanje već se javljaju brojni vinari iz cijele Hrvatske.

Kao idealna kulisa za ovakav festival pokazao se 500 godina star spomenik kulture, zadarski Arsenal, gdje organizatori očekuju vinare, ali i brojne druge izlagače, od proizvođača likera i rakija do autohtonih delicija koji će predstaviti gastronomske posebnosti svih hrvatskih regija.

- Zadar i Zadarska županija trenutno su jedna od najbrže rastućih vinskih regija u Hrvatskoj, a sve više vinara, međunarodna priznanja i velike investicije u ovu granu razlog su zašto smo odlučili organizirati jedan ovakav festival. I Dalmacija kao regija svakako zaslužuje ozbiljan vinski festival- kaže nam Ivan Stiblik, sommeleier i suorganizator Zadar wine festivala koji će, s obzirom na vrijeme održavanja početkom travnja, biti značajan iskorak u turističkoj predsezoni u gradu. Zato je važno da će se u Arsenalu na istom mjestu naći vinari i ugostitelji.

- Datum održavanja festivala zadnji dan ožujka i prvi dan travnja nije izabran slučajno. To je vrijeme kada restorani pripremaju i slažu svoje vinske karte za sezonu, a ovo je područje kroz cijelu godinu, prvenstveno tijekom turističke sezone, vrlo značajno tržište za plasman vina velikih i malim proizvođača iz cijele Hrvatske. Zato je ovakav festival izvrsna prilika proizvođačima da predstave vina i sorte svoje regije- kaže Stiblik dodajući kako festival neće biti samo izložbenog već i prodajnog karaktera jer sve što kušate moći ćete i kupiti. A svi vinari i ugostitelji imat će prilike čuti stručna predavanja i savjetovanja, ali se i okušati na vinskim radionicama.
 

26. travanj 2024 08:48