StoryEditorOCM
Zadar plusVINSKA VEČER ZA PAMĆENJE U RESTORANU HOTELA BASTION

Okusi i mirisi vinograda Vipavske doline u vinima Tilia

Piše M.V.
12. ožujka 2017. - 21:20

Matjaž Lemut, slovenski enolog i vlasnik Kuće Pinota u Vipavskoj dolini, u mjestu Dobravlje blizu Ajdovšćine, po prvi put je u Hrvatskoj predstavio svoje linije vina. Bilo je to ovog vikenda u restoranu Kaštel hotela Bastion.

Lemut proizvodi sjajna vina, a u Zadru je predstavio gotovo sve najbolje što ima u ponudi: sivi i pinot Noir, Tilia Sauvignon, te desertni muškat Adelaida iz 2006.g. Iako će večer  gosti Bastiona pamtiti po vrhunskim vinima i slijedovima jela Kaštelove kužine, možda je najvažnije istaći vrhunsku Lemutovu prezentaciju: za svako vino je izdvojio po desetak minuta, te gotovo anegdotski ispričao i nešto o sebi.

Šteta što vinari zadarskog kraja nisu u većem broju došli na kapljice slovenskih vina, ali na malu školu prezentiranja vina.

Tilia vina još nema na hrvatskom tržištu ali je Lemut obećao da će ih do ljeta, do kad će riješiti administrativne prepreke, biti.

 

27. travanj 2024 04:31