StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: COLLEGE2BUSINESS KONFERENCIJA U ZADRU

Ostanite u Hrvatskoj, ovdje se može uspjeti!

Piše Iva Ivanac
18. ožujka 2017. - 18:15
DSC_9115

Što želiš raditi u životu, jedno je od pitanja koje je danas postavljeno pred studente na konferenciji College2Business koja je jutros održana u Zadru na Novom kampusu.

Revoltirani sadašnjim stanjem u državi, gdje se u posljednjih pet godina iz Hrvatske iselilo preko 150 tisuća mladih, riječki studenti iz udruge Somnium pokrenuli su konferenciju koja će mladima pomoći u daljnjem poslovnom razvoju. Zbog uspjeha kojeg su doživjeli prošle godine u Rijeci, ove godine su odlučili gostovati u 7 gradova diljem države te mnogim studentima barem malo pomoći u odluci i odgovoru na pitanje koje se postavlja ispod njih, a to je što nakon fakulteta.

O svojim uspjesima i načinu poslovanja govorili su i brojni zadrani poput Martine Knežević koja je u svom predavanju između ostalog spomenula i projekt koji je ovog adventa napravila zajedno sa studentima "Božićić".

Kako bi uputili studente u ono što ih jednog dana sve čeka,  a to je stres na poslu, govorili su dugogodišnji zadarski novinari Nikolina Radić Ančić, Minja Gugić i Vladimir Šetka.

Mladim ljudima je često u  početku potrebno malo hrabrosti, a kako bi ih ohrabrili i dali im dodatnu motivaciju predavanja su održali Ingrid Divković i Muamer Mujević. 

-Veliki problem je što se ljude uči što da žele.  Ako znaš duboko u sebi što želiš,  doći ćeš do toga. Treba učiti ljude da to izgrade. Treba znati svoje slabosti i snage te ih analizirati, a potom definirati svoje ciljeve i želje u životu, rekao nam je Muamer. Da ne staju samo na Zadru dokazuje i to da se sljedeća konferencija održava u svom rodnom gradu, Rijeci.

-Postavili smo si visok cilj, ali ćemo ga i ostvariti. Želimo dokazati da svatko može uspjeti, a naglasak na konferenciji ćemo staviti na upoznavanju i znanju. Samo nebo nam je granica, kazao je Ivo Zubčić koji je uz Renata Poljaka jedan od glavnih organizatora.

Kako je ova konferencija usmjerena prema studentima, govornici nisu bili samo uspješni poslovni ljudi već je organiziran panel na temu "Kako pronaći motivaciju uz studiranje i posao?" na kojem su glavne zvijezde bili studenti koji su podijelili svoja iskustva mlađim kolegama te ih ohrabrili i pokazali kako se može spojiti teorija s praksom.

25. travanj 2024 23:12