StoryEditorOCM
Zadar plusOVOG VIKENDA U ARSENALU

Na prvi Zadar wine festival dolazi 82 vinara iz cijele Hrvatske!

Piše AVŠ
27. ožujka 2017. - 19:05
vine_festival4-270317

Ovog vikenda, u petak i subotu, Zadar će postati vinski centar cijele Hrvatske. Na prvom zadarskom festivalu vina, klubu Arsenal, 500 godina star spomenik kulture, ugostit će čak 82 izlagača vina iz cijele Hrvatske.

Prezentacije, kušavanje, degustacije, radionice samo su dio bogatom programa prvog Zadar wine festivala koji su pokrenuli i organizirali mladi zadarski poduzetnici i uspješni ugostitelji Danijel Peroš i sommelier Ivan Stiblik.

- Misao vodilja bila nam je da Dalmacija zaslužuje ozbiljan vinski festival. A za cijelu zadarsku regiju i vinare ovakav festival znači podizanje na višu razinu. Prvi Zadar wine festival na jednom će mjestu okupiti proizvođače, ugostitelje i ljubitelje vina. Izvrsna je to prilika proizvođačima da predstave vina i sorte svoje regije, a ugostiteljima da ih isprobaju na jednom mjestu kako bi mogli odabrati ona koja će uvrstiti u vinsku kartu uoči nove turističke sezone- kazao je Peroš danas na predstavljanju festivala čija će posebna gošća biti Jo Ahearne, članica elitnog skupa vinskih profesionalaca, njih svega 400 u svijetu koji nose uvaženu titulu Master of Wine.

Potporu je festival dobio od Grada Zadra, Turističke zajednice, Gospodarske komore, Hrvatski Sommelierski klub, udruženje obrtnika, vinara, ali i ugostitelja kojima će ovo biti jedinstvena prilika za upoznavanje s mladim novim vinima koje mogu uvrstiti u svoju vinsku kartu za nadolazeću sezonu.

- Zadarski vinari zaslužili su ovakav festival, pogotovo zbog ogromnog iskoraka u kvaliteti koji su doživjeli zadnjih desetak godina. Ranije su na ovom području bila svega dva vina iz benkovačke vinarije, a danas imate 22 vinara sa 83 različite vrste vina. To je veliki uspjeh za našu regiju i dokaz kako smo idealno podneblje za vinarstvo i vinogradarstvo, prije svega ekološki uzgoj- kazali su, najavljujući festival, zadarski vinari.

Cijena ulaznice za jedan dan festivala iznosi 75 kuna dok je dvodnevan posjet 120 kuna, a za cijelu ulaznice mogu se degustirati i kušati svih 400 vina koja će biti prezentirana na festivalu.


 

25. travanj 2024 06:25