StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: JESTE LI ČULI ZA 'PICCOLA CREATIONS'

Zadranka Doriana Miletić sa svoje dvije prijateljice vodi modni brend za najslađe personalizirane stvari!

Piše Nevena Banić Bilan / Stil
28. ožujka 2017. - 15:41

Velika ljubav prema talijanskoj modi i kulturi, ali i Mediteranu i temperamentu ovdašnjih ljudi općenito Zadranke Doriane Miletić (24) i njezinih dviju dobrih prijateljica Kristiane Vitez i Paule Kalanj rezultirala je prošlo ljeto najprije maštovitim cekerima koji su bili veliki trend na plažama.

Ove godine su tri kreativne prijateljice odlučile napraviti korak više i torbama priključiti i košulje, no ne bilo kakve. Četiri modela bijelih košulja, naime, personalizirano je inicijalima, što ih čini unikatima za svaku djevojku koja ih nosi. Ali ni to nije sve.

- Kroz ovaj period od skoro godinu dana, otkako postoji 'Piccola borsa', odlučili smo izići iz svojih okvira pletenih cekera i curama ponuditi nešto novo, a također personalizirano, pa se tu savršenim pokazao najprije ručno pleteni šal od kašmira za zimsku sezonu. Sada u našoj ponudi, osim toga, imamo i spomenute bijele košulje, koje su danas izuzetno IN na street style sceni. Radi se o košuljama od 100% organskog pamuka, u univerzalnoj veličini, koje naravno dolaze s personalizacijom, što čini svaku košulju unikatnom.

Za ovo ljeto spremamo nešto novo, nove modele pletenih cekera te još neke novitete, ali cure koje nas prate na Instagramu znat će na vrijeme koji su to. Baš zbog svih novih ideja koje su se stvarale iza imena 'Piccola borsa', odlučili smo ime promijeniti u 'Piccola Creations' - najavljuje Doriana planove za ljetnu sezonu.

Ova studentica dizajna i marketinga u Splitu kaže da je oduvijek imala višak kreativnih ideja, pa danas, kada je to odlučila profesionalizirati, većinu slobodnog vremena koristi stavljajući ih na papir. Posljedično, uvijek je maštala i o nečem vlastitom, nekoj kolekciji koju će svi voljeti, a onda se jedan kupljeni ceker prošlo ljeto pokazao kao pun pogodak i dobar početak od kojeg je mogla krenuti.

- Istina, sve se dogodilo prilično spontano, kada sam prošlo ljeto svom cekeru, koji sam kupila na jednom putovanju u Italiji, odlučila dati novi 'look'. Kada su to moje djelo vidjele moje prijateljice i roditelji, odmah su me podržali u ideji da od toga napravimo nešto više. Naravno, bez njih svih ovo ne bi bilo moguće. Oni su moja najveća podrška, ali i najbolja kritika.

Danas iza imena Piccola stojimo nas tri, ja kao glavna koordinatorica i ona koja ima ideju i moje dvije desne ruke, bez kojih ovo sve ne bi bilo kako je. S obzirom na to da često nismo u istom gradu i na istoj adresi, obično većina dogovora pada preko mobitela, ali kada se nađemo sve je puno emocija, a ideje samo padaju i postaju sve izvedivije, jer naravno da su tri glave pametnije od jedne - smije se.

Doriana kaže da je kreirala oduvijek, najviše haljinice i košuljice samoj sebi, jer je uvijek htjela nositi nešto što nitko nema. Kupila bi, veli, nešto, pa jedva dočekala izmijeniti i spojiti nespojivo ili bi otišla po materijale od kojih bi skupa sa svojom krojačicom napravila lude i jedinstvene kreacije.

- Istinski uživam u tome, a sad sam napokon dobila priliku da i drugi uživaju i nose moje kreacije. One su namijenjene ženama koje znaju što žele, govore o senzibilitetu žene, govore o praktičnosti i estetici. Žene na ovim prostorima jako puno ulažu u svoj izgled, što je iz moje perspektive jako pozitivno i ženstveno. Mi kroz ovu priču i mogućnost personalizacije zapravo žene slušamo i uključujemo ih u proces dizajniranja. Mislim da je i to, osim ljubavi, jedan od najvažnijih sastojaka da bi proizvod iz naših ruku došao u vaše - zaključuje kreativna Zadranka.

20. travanj 2024 17:43