StoryEditorOCM
Zadar plusIVA PEJKOVIĆ, NUTRICIONIST ENTUZIJAST:

Na ”dijetu” sam krenula u petom razredu osnovne škole i prošla … otprilike jedan pakao, a onda sam stvorila Moj pjat!

Piše Zadarski.hr
20. travnja 2017. - 15:47

O sve popularnijem low carb high fat " načinu života (LCHF) već ste sigurno čuli stotinu priča, a mi vam donosimo jednu koja je pokrenuta baš u Zadru

Zadar je dobio svoje virtualno LCHF mjesto!

MOJ PJAT donosi pomalo "pomaknutu" formu recepata, ili samo ”ideju” za LCHF obrok, tekstove o namirnicama, preporuke zanimljivih LCHF stranica, blogera, vlogera, podcastova, tekstove koji se ne uklapaju u klasične lifestyle rubrike, te osobni pogled autorice na LCHF prehranu i još mnogo toga.

A autorica LCHF stranice je Iva Pejković, ''nutricionist entuzijast'', novinarka i spisateljica, koja je pokrenula stranicu i istaknula kako će to biti projekt bez konkretnog deadlinea objava, jer u Dalmaciji je običaj reći i živjeti - POMALO!

''Možete probati pripremiti ova jela. Možete mi se javiti s dojmovima. Ova jela možete uklopiti u tjedni menu vaše obitelji s brojnim varijacijama. Možete biti low carber tri dana, možete trideset. Izazovite sami sebe!'', dodaje.

MOJ PJAT autorica ne piše u klasičnoj formi, fokusira se na zabavan i poučan pristup pripremi jela, piše i o pozitivnim iskustvima i trikovima u LCHF prehrani, a vjeruje da će se naći i tekstova posvećenih ''pravim'' namirnicama i razotkrivanju nekih od vječnih tema kada govorimo o prehrani i zdravlju.

''Nisam liječnik, trener, nutricionist, ali ovom se temom zabavljam sigurno dva desetljeća. Ne mogu vam složiti plan prehrane i treninga, nemam ambicije biti mastechef, fitness ili nutri-guru, ali sam uvjerena da će se i vama svidjeti što ima na MOM PJATU. Nahranite svoje tijelo pravim nutrijentima i vidjet ćete kako će vam ono vratiti! Vrlo brzo. Možda nećete odmah primjetiti razliku, ali sve manje ćete doživljavati napadaje vučje gladi, a imati sve više energije za sve obaveze koje vas svakodnevno stišću'', zaključuje Pejković.

Tekstovi su podijeljeni po kategorijama (kruh, meso, riba, slastice, Priča nad Pjatom, Pjat to go), a stranica se osvježava svaki tjedan.

MOJ PJAT posjetite na adresi http://mojpjat.wordpress.com i pratite na Facebooku (http://facebook.com/mojpjat) već danas! - poziva Iva.


 

24. travanj 2024 01:49