StoryEditorOCM
Zadar plusTRADICIONALNA IZLOŽBA U SKLOPU EKO DANA

Nina Mravinac i Barbara Matulić autorice su najljepših fotografija!

Piše Josipa Perić
25. travnja 2017. - 16:30
nagrada.JPG

U Narodnom muzeju grada Zadra jutros je održana izložba u sklopu već tradicionalne ekološko- edukativne manifestacije „Eko dani" koja je sastavni dio Županijskih dana Zadarske Županije.

Kao i svake godine do sada, Prirodoslovno grafička škola sredinom veljače raspisala je natječaj za najbolju fotografiju na temu „Između mora i planina do nebeskih visina". Cilj ovog natjecanja bio je uslikati najbolju fotografiju ili niz od tri fotografije koji će na najbolji način interpretirati zadanu temu.

  Natjecatelji su bili podijeljeni u dvije kategorije: prva kategorija su učenici osnovnih, a u drugu kategoriju spadaju učenici srednjih škola Zadarske županije. Svaki natjecatelj ima priliku osvojiti jednu od tri vrijedne nagrade.

- Kada nam fotografije stignu u digitalnom obliku, mi ih pod lozinkama šaljemo povjerenstvu koje odabire najbolje radove - saznajemo od Martine Perić, članice organizacijskog tima.

Izložbu je otvorio ravnatelj Prirodoslovno grafičke škole, Tomislav Grbin.

- Drago mi je što se već 16. godinu zaredom možemo prisjetiti slavne prošlosti zadarske fotografije. Današnji zadarski fotografi su nastavak jake tradicije koja nije bitna samo za Zadar već i cijelu Hrvatsku, ali i svijet. Smatram da tu tradiciju treba održavati jer kad se ona prekine, gotovo je nemoguće ponovno je pokrenuti- kazao je na otvorenju Grbin.

Učenica sedmog razreda OŠ Šime Budinića, Nina Mravinac, ovogodišnja je pobjednica foto natječaja u kategoriji osnovnih škola, drugo mjesto osvojio je Gabriel Marasović, učenik sedmog razreda OŠ Petra Preradovića, a treće Stipe Babin, učenik osmog razreda OŠ Krune Krstića

Pobjednica kategorije srednjih škola je Barbara Matulić, učenica drugog razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

- Inspiraciju za svoju fotografiju pronašao sam na Puntamici. Uz ovu, poslao sam desetak fotografija od kojih su još dvije dio ove izložbe - rekao nam je drugoplasirani Toni Bučić, učenik trećeg razreda Prirodoslovno- grafičke škole Zadar.

- Nisam ni znao da sam prijavljen na natjecanje dok prije nekoliko dana nisam saznao da sam osvojio drugo mjesto. Ovu fotografiju uslikao sam na satu biologije u sklopu zadatka. - s ponosom nam je rekao trećeplasirani Leon Šenkovski, učenik prvog razreda Prirodoslovno- grafičke škole Zadar.

25. travanj 2024 00:57