StoryEditorOCM
Zadar plus16. EKO DANI

Otvorena izložba fotografije zadarskih učenika

Piše Zadarski.hr
25. travnja 2017. - 21:18
EKO.JPG

Drugi dan ekološko-edukativne manifestacije "16. Eko dani" započeo je otvaranjem izložbe fotografije na temu "Između mora i planina do nebeskih visina" učenika osnovnih i srednjih škola Zadarske županije, u Muzeju grada Zadra. Ova izložba uvrštena je i u program Županijskih dana 2017. Izložbu je otvorila Renata Vuksan, pomoćnica pročelnika Ureda za društvene djelatnosti, dok je prisutne pozdravio ravnatelj Prirodoslovno-grafičke škole, Tomislav Grbin.

- Tradicija zadarske fotografije je veoma snažna. Poznati zadarski fotograf Tomas Burato je djelovao krajem 19. stoljeća, a braća Brkan s titulom ekselencije fotografije sredinom 20. stoljeća. Od tog samog svjetskog vrha učili su i sadašnji zadarski fotografi na čelu sa Zvonkom Kucelinom. Zadranima je fotografija u krvi. Na svima nama je da tu tradiciju održavamo, njegujući tu kvalitetu jer kad se ta tradicija prekine, početi iz početka je gotovo nemoguće." naglasio je u svom uvodnom govoru ravnatelj Grbin.

Od mnoštva poslanih radova, ocjenjivački sud je, u konkurenciji osnovnih škola nagradio slijedeće radove: 1. Nina Mravinac, 7. razred OŠ Šime Budinića 2. Gabriel Marasović, 7. razred OŠ Petra Preradovića 3. Stipe Babin, 8. razred OŠ Krune Krstića.

U konkurenciji srednjih škola nagrađeni su: 1. Barbara Matulić, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna 2. Toni Bučić, Prirodoslovno-grafička škola 3. Leon Šenkovski, Prirodoslovno-grafička škola Svečano otvorenje, svojim nastupom obogatili su Tena Milinčić na violini, Roža Milković na gitari i Adrian Valčić na klavijaturama.

17. travanj 2024 09:33