StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: NATJECANJE 11 ZADARSKIH ŠKOLA "SIGURNO U PROMETU"

Za najbolju vožnju - nagrada bicikla i kaciga! Evo tko je pobijedio...

Piše Iva Ivanac i Ana Franić
26. travnja 2017. - 16:55
natjecanje_promet8-260417

Djeca su u srijedu ujutro u Osnovnoj školi "Zadarski otoci" imali priliku pokazati svoje vještine u vožnji bicikle. U velikoj školskoj dvorani održano je županijsko natjecanje "Sigurno u prometu 2017." gdje je sudjelovao 11 škola kako bi se izabrali najbolji koji će nastupiti na državnom natjecanju koje se krajem petog mjeseca održava u Zadru.

- Svake godine u suradnji s HAK-om, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te lokalnom samoupravom organiziramo gradska i županijska natjecanja koja se sastoje od teorijskog i praktičnog dijela, rekla je Renata Čizmin, voditeljica županijskog povjerenstva za provedbu natjecanja "Sigurno u prometu 2017".

Natjecalo se 44 djece od kojih su izabrane dvije najbolje djevojčice i dva najbolja dječaka. Prvoplasirani su od Policijske uprave Zadar na dar dobili bicikl i kacigu kako bi sigurno mogli sudjelovati u prometu.

Djeca svoju spretnost vožnje na bickli vježbaju u sklopu izvannastavnih aktivnosti, a po njenom završetku dobivaju i vozačku dozvolu - uvjerenje za osposobljenost vožnje biciklom - koja je potrebna djeci mlađoj od 14 godina za samostalno bicikliranje bez nadzora roditelja.

Evo i imena najboljih:

1. Angelo Batur, 6. r. OŠ Stanovi, Zadar, mentor Dalibor Korpak

2. Luka Škara, 5. r. OŠ V.Nazora, Škabrnja, mentorica Branka Bajo

3. Nandi Mičić, 5.r OŠ K. Krstića, Zadar, mentorica Jasenka Čirjak

*DJEVOJČICE:*

1. Nina Lukić, 5. r OŠ Jurja Barakovića, Ražanac, mentorica Ana Čolak

2. Ana Bobanović,  5 r, OŠ Franka Lisice, Polača, mentorica Marina Baradić

3. Antea Gospić, 5. r. OŠ V.Nazora, Škabrnja, mentorica Branka Bajo

PREGLED *EKIPNIH* REZULTATA- škole koje su osvojile *bicikl i dvije bikiklističek kacige*- dar PU Zadarske:

1. OŠ Vladimira Nazora, Škabrnja (ekipu su činili učenici: Luka Škara, Ivano Šegarić, Antea Gospić i Anamarija Tokić), mentorica Branka Bajo;

2. OŠ Jurja Barakovića, Ražanac (ekipu su činili učenici: Daniel Pekas, Nino Matak, Nina Lukić i Tonia Škulić), mentorica Ana Čolak

3. OŠ Šimuna Kožičića Benje, Zadar (ekipu su činili učenici:Borna Šimunac, Borna Žic, Leona Sorić i Lucija Kozina) mentorica Renata Čizmin.

25. travanj 2024 08:17