StoryEditorOCM
Zadar plusKRAJOLICI ZADARSKE ŽUPANIJE NA FILMSKIM PLATNIMA U PARIZU

U francuskim kinima počelo prikazivanje filma "Uzvodno rijekom"

Piše L.B.
3. svibnja 2017. - 21:41
pariz9

U srijedu je u Francuskoj u kino distribuciju krenuo film „Uzvodno rijekom“ („En amont du fleuve“) belgijske redateljice Marion Hänsel, u kojem protagoniste tumače Olivier Gourmet, John Lynch i Sergi López. Film je najvećim dijelom sniman u Zadarskoj županiji, a svoju je zadarsku premijeru imao 8.ožujka.

Na predpremijernim projekcijama u Parizu 24. i 25. travnja godine publika je popunila i posljednje mjesto i vrlo dobro je reagirala kako na film u umjetničkom smislu, tako i na lokacije snimanja koje nalikuju najljepšim razglednicama Zadarske županije, izvijestili su iz Filmskog ureda Zadar.

Nakon predpremijera u srcu Pariza, u Centre Wallonie Bruxelles i UGC Ciné Cité Les Halles organizirana su druženja uz piće dobrodošlice zahvaljujući podršci Ureda HTZ u Parizu i Turističkoj zajednici Zadarske županije. Osim brojnih turističkih novinara, film su pogledali i mnogi iz svijeta filma kojima je film bio primjer uspješnog snimanja u Hrvatskoj, u Zadarskoj županiji.

Kako u Belgiji, tako i u Francuskoj, putem utjecajnih medija organizirane su nagradne igre za posjetitelje filma koji će imati priliku otputovati u Zadarsku županiju i posjetiti lokacije snimanja filma. U Hrvatskoj turističkoj zajednici imali su sluha za ovakvu pomalo drukčiju vrstu promidžbe hrvatskog turizma i turizma Zadarske regije.

 

25. travanj 2024 07:20