StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: U KAMPUSU SVEUČILIŠTA U ZADRU

Otvoren osmi "Ritam kulturizma" - večer puna specijaliteta i glazbe

Piše NIKOLINA LUCIĆ I PETRA RUKAVINA
10. svibnja 2017. - 23:23
dsc02332_1200x800

Studenti diplomskih studija Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru i ove su se godine po osmi put udružili u projektu „Ritam kulturizma" kako bi svojim kolegama i sugrađanima predstavili nove ideje iz polja kulture i turizma. Ovogodišnji „Ritam kulturizma" službeno je otvorila Nedjeljka Balić Nižić, prorektorica za studije i studente, te poručila kako - Sveučilište u Zadru pruža punu podršku ovom studentskom projektu u kojem se na savršen način spajaju znanja koja su studenti stekli kroz školovanje s praktičnom pomoći koju su im pružili suradnici, sponzori i donatori projekta.

Kao i svake godine i ovogodišnji „Ritam" ima svoju humanitarnu notu. Sav prihod koji se prikupi tijekom projekta donirat će se Općoj bolnici Zadar za kupnju linearnog akceleratora - uređaja koji služi za liječenje onkoloških bolesnika.  Donacije koje će se prikupiti ovim projektom mala su kap u velikom slapu sredstava koja su potrebna da bi se kupio ovaj aparat.

-Linearni akcelerator je neophodan Općoj bolnici u Zadru kako onkološki bolesnici na liječenje ne bi morali putovati u druge gradove, istaknuo je Neven Birkić, pomoćnik za kontrolu kvalitete u Općoj bolnici Zadar.

Još jedna kap u velikom slapu je i donacija Dinke Dušević koja je zaradu od prodaje svoje knjige „Ljubav plavog mjeseca" donirala Ligi protiv raka Zadar. Za svoju velikodušnu donaciju primila je priznanje od predstavnika Lige protiv raka Zadar Vladislava Tomčuka.

Prostor ispred zgrade Sveučilišta na Novom kampusu od danas i službeno krasi solarno stablo - prvo takvo u Zadarskoj županiji.

-Ovogodišnji „Ritam kulturizma" je u znaku inovacija i održivosti - istaknuo je Krešimir Laštro, pročelnik Upravnog odjela za more i turizam i dodao kako je Zadarska županija potpomogla kupnju prvog zadarskog solarnog stabla.

Osim uživanja u mediteranskim specijalitetima i dobroj glazbi za koju se pobrinuo James band, posjetitelji će večeras uživati u kinu pod otvorenim nebom. 

 

GASTRO SAJAM


Humanitarni gastro sajam organiziran je uz pomoć Udruge zadarskih ugostitelja i Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar te donacija poljoprivrednika, vinara, ribara i mesara iz Zadra i Županije. U pripremi mediteranskih specijaliteta sudjelovali su restorani Kaštel, Kornat, Bruschetta, 2 Ribara, Hotel Mediteran, Nikas d.o.o., uzgajalište riba Blitvenica i Nova Mar, mesnice Biloglav, Gobin, Ikić, Lukin I Paleka, Slastičarnica Allo Allo, Marex-gel d.o.o., Vina Vrsaljko, Kraljevski vinogradi, Vina otoka Paga, OPG Odžaković, OPG Šime Škaulj, Brlog zadružna pivovara, te Poljoprivredna zadruga Maslina i vino.

 

25. travanj 2024 23:45