StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: U ZADRU NOĆNO KINO

Sinoć pod zvijezdama dvije projekcije!

Piše Zadarski.hr
11. svibnja 2017. - 12:48
img_4994

Projekt „Ritam kulturizma" kojeg svake godine organiziraju studenti diplomskih studija Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru prvog je dana održavanja za kolege i sugrađane imao pripremljen humanitarni gastro sajam, koncert James banda i otkrivanje prvog zadarskog solarnog stabla. Oni koji su na Novom kampusu dočekali večer mogli su uživati u kinu na otvorenom.

Studenti su ove godine pažnju posvetili filmskoj umjetnosti te su svojim kolegama i sugrađanima ponuditi nešto što dosad nikad nije organizirano na „Ritmu". Pošto je ovogodišnja tema „Ritma" inovacije i održivost, studenti su se, kako je rekla jedna od organizatorica, odlučili za filmove sa tematikom očuvanja okoliša i one koji se bave novim pogledima na život.

Dokumentarni film Energized bavi se problematikom fosilnih goriva i njihovim utjecajem na naš planet, dok film Capitan Fantastic prati priču o obitelji koja nakon tragične smrti člana obitelji napušta život u divljini kako bi umrloj majci odali počast tradicionalnim pogrebom.

Nakon dolaska u „novi svijet" obitelj se suočava sa mnogim problemima koji su njihovu obiteljsku dinamiku i dosadašnji način poimanja života stavili na kocku. „Ritam kulturizma" završava u petak te nudi pregršt zanimljivih predavanja, tradicionalni koncert klapa u sv. Donatu, studentsku olimpijadu i pub kviz.

23. travanj 2024 13:48