StoryEditorOCM
Zadar plusVEČER KLAPA U SV. DONATU

Najljepše pjesme Dalmacije za humanitarni projekt!

Piše Paula Klarin
12. svibnja 2017. - 10:42
DSC02509_1280x853

- Pohvaljujemo vašu studentsku inicijativu za sve što radite! Dajemo joj pet! - nisu krile zadovoljstvo članice klape Libar iz Privlake koja je večeras nastupila u sklopu projekta Ritam kulturizma u organizaciji studenata Odjela za turizam i komunikacijskih znanosti na već tradicionalnoj večeri klapa u sv. Donatu. Čak deset klapa otpjevalo je najljepše pjesme Dalmacije kako bi pridonijele ovom studentskom i humanitarnom projektu te uljepšale večer u srcu Zadra. S početkom u 19 sati, uz spomenutu klapu Libar, zapjevale su i klape: Bersice, Idro, Kalelarga, Kandelora, ženska klapa Karmel, Kolajna, Podvorje, Škuribanda te Zikva.

U savršenom ambijentu i jedinstvenom akustičnom doživljaju koji pruža crkva sv. Donata publika je, među kojima i mnogi znatiželjni turisti, uživala u klapskim pjesmama, tim više jer su svojim dolaskom doprinijeli jednom višem humanitarnom cilju.

Svi prisutni su se složili da je ovogodišnji Ritam kulturizma vrlo pozitivno iznenadio svojom raznovrsnošću kao i  kreativnošću.

- Što se tiče ovogodišnje organizacije, ona je definitivno na jednoj zavidnoj razini i u tom smislu sve pohvale studentima. - kazao je profesor Jurica Grzunov, koji je također pjevao  sa svojom klapom Kalelarga.

- Četvrta je godina da nastupamo na Ritmu kulturizma, i ako Bog da ta tradicija će se nastaviti; za Ritam kulturizma ne sumnjam, a nadam se da će i klapa tu biti i dalje da sve poprati. – nastavio je Grzunov.

Zadovoljstvo projektom nije krio ni profesor Šime Knežević: - Može se govoriti o tome da je ovogodišnji Ritam kulturizma noviji, svježiji i malo drugačiji. Puno je uloženo rada te su se mladi ljudi dobro angažirali. Ovo je jedan novi iskorak u poduzetničkom pravcu, način da se više poveže s gospodarstvom i da studenti kroz to profitiraju. Taj cilj je ispunjen. S te strane vrlo smo zadovoljni - kazao je Knežević.

Nakon izvedbi, klape i ostali sudionici nastavili su druženje u opuštenoj atmosferi u studentskom klubu Bože Lerotića na domjenku, naravno sve u organizaciji ovih vrijednih studenata.

Podsjetimo, naziv #zračidobrotu označio je cijeli projekt u humanitarnom karakteru, a sva prikupljena sredstva tijekom događanja doniraju se za kupnju linearnog akceleratora koji će pomoći mnogima koji se bore protiv kancerogenih bolesti kako bi svoju borbu mogli izdržati u svojem gradu, svojoj bolnici i uz pomoć najbližih. Sredstva je moguće donirati za vrijeme svih događaja Ritma kulturizma kao i uplatom na namjenski žiro račun otvoren od strane Opće bolnice Zadar te Lige protiv raka Zadar.

26. travanj 2024 02:17