StoryEditorOCM
Zadar plusKAPA DOLJE STUDENTIMA:

Dinamičan ritam Ritma kulturizma!

Piše Iva Matić
13. svibnja 2017. - 12:30
18341864_1149623741808219_720763607050528904_n

Studenti su si zaista dali truda ove godine! Pretposljednjeg dana Ritma kulturizma održani su edukativni dio, filmska radionica, sveučilišna olimpijada i pub quiz, a vatrena završnica slijedi sutra s početkom u 22 sata u Varoši, tj. Kultu i Dišpetu.

Edukativni dio otvorila je Ana First, direktorica prodaje Falkensteiner Hotel&Spa Iadere sa svojom prezentacijom na engleskom jeziku. Predočila je njihov način poslovanja i uvela prisutne u svijet tog resorta i hotela s pet zvjezdica. „Zadar će biti prvi koji će u sjevernoj Dalmaciji imati glamping“, najavila je First daljnje planove. Maja Šiprak, 24-godišnja osnivačica Bouvier kozmetike održala je drugo motivacijsko predavanje prepuno savjetima za mlade ljude. Sa stipendijom koju je dobila od Grada Zagreba osnovala je svoj brend prirodne i ekskluzivne kozmetike koji je na tržištu oko dva mjeseca. Svoj put započela je filmski, u garaži, a prisutnima je savjetovala da slijede svoje snove i izađu iz komfort zone. Smatra da za uspjeh „treba biti jedinstven i treba iskakati“. Poduzetnik Vjekoslav Majetić vlasnik je Dok-Inga već 25 godina, no istaknuo je da je dividende počeo vraćati tek prije pet godina. „Želio sam sve imati i mogu vam reći da sam to mogao dobiti samo na jedan način – da sam stvorim“, izjavio je. Njegova tvrtka broji 165 zaposlenih, dok mjesečno isplaćuje 4,5 milijuna kuna. Jedan od savjeta koje je dao bio je: „Probajte ostvariti svoje snove! Hodajte otvorenih očiju!“. Svoje predavanje održala je i Martina Bračić, doslovni šećer na kraju edukativnog dijela jer je prisutne počastila svojim slasticama. „I dalje smatram da nemam konkurenciju u Zagrebu“, izjavila je na što su se mnogobrojni složili s njom. Okupljenima je iznijela i drugu, tamniju stranu poduzetništva. Za primjer je uzela 25 kuna viška koje je imala u blagajni tijekom inspekcijskog posjeta za što je bila kažnjena s 32 000 kuna. Tada je čak i pustila suzu, no ništa je nije pokolebalo da postane najpoznatija slastičarka u Zagrebu, ali i šire.

Nakon edukativnog tijela, svoju prezentaciju je održala i dobitnica dva Emmyja, najbolja promotorica Hrvatske, ali i strastvena putnica Ashley Colburn. Predstavila je svoj dosadašnji rad, najavila nove planove i pokazala najnoviji, dosad neobjavljeni projekt „Wonders of Asia“ koji je sa još dva člana svoje ekipe snimala na Filipinima, u Hong Kongu, Singapuru i Japanu. Po završetku izlaganja prisutnima je predstavila svoje polaznike filmske radionice koja se održavala u sklopu Ritma kulturizma i njihove uratke za koje su dobili diplome i nagrade.

Na sveučilišnoj olimpijadi bilo je svega, od povlačenja užeta, stolnog tenisa, „briškule i trišete“ do odbojke i košarke. Događanje je popraćeno dobrom glazbom i natjecateljskom atmosferom uz pregršt zabave.

Kraj rasporedom ispunjenog dana zaključen je pobjedom studenata nad profesorima na pub kvizu koji se održao u Pirate baru. Studenti su pokazali izvrsno opće znanje i time sebi osigurali pobjedu.

 

22. travanj 2024 13:59