StoryEditorOCM
Zadar plusU PETAK POČINJE LJETNA ŠKOLA ZAJEDNICE TEHNIČKE KULTURE

U kamp na Dugom otoku ide najboljih 12 učenika osnovnih škola Zadarske županije

Piše Ana Franić i Iva Ivanac
14. lipnja 2017. - 21:50
tel

Zajednica tehničke kulture Zadarske županije u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Telašćica, četvrtu godinu za redom, organizira Ljetnu školu Zajednice tehničke kulture – Telašćica 2017. koja će se održavati od 16. do 23. lipnja. Ljetnu školu će pohađati 12 učenika osnovnih škola iz grada Zadra i Zadarske županije koji su ostvarili najbolje rezultate na natjecanjima tehničke kulture.

- Ovo se pokazalo kao odlična škola i djeca su oduševljena. Nažalost kapaciteti su ograničeni, a interes je velik, ali nadamo se da ćemo u narednih godina proširiti ovaj događaj i napraviti više termina. Boravak djece je zamišljen na način da svaki dan imaju različite radionice koje će voditi stručnjaci iz pojedinih područja, poput škola modelarstva, fotografiranja i mnogih drugih, kaže Duško Kraljev, predsjednik Zajednice tehničke kulture Zadarske županije.

Ljetna škola će se odvijati u kampu u Parku prirode Telašćica te se na taj način djecu približava prirodnom bogatstvu Zadarske županije kroz iskustvo i cjelodnevne boravke u prirodi.

Cilj projekta je sedmodnevni boravak djece u PP Telašćica u kojem različite udruge Zajednice tehničke kulture organiziraju zanimljiv, zabavan i edukativan program za djecu. U program četvrte ljetne škole uključeno je šest udruga: Ronilački klub "KPA Zadar", Radio klub "Zadar", Aeroklub "Zadar", Foto-kino-video klub "Zadar", Hrvatska gorska spašavanja – Stanica Zadar i Astronomsko astronautičko društvo "Zadar".

- Naši članovi ronioci jedan dan će odvesti djecu u razgledavanje poznatih klifova sa južne strane Dugog otoka tijekom kojeg ćemo ih upoznati s osnovama ronjenja i opremom u sklopu interaktivnog predavanja, a na povratku ćemo izvesti pokazno ronjenje kako bi djeca približno iskusila kako izgleda pravi zaron te će s površine moći promatrati naše ronioce, saznajemo iz Ronilačkog kluba "KPA" Zadar.

Želja organizatora je da se kod djece potakne kreativni rad, stvaralaštvo i angažiranje u slobodnom vremenu, da se probudi interes da kroz upoznavanje s radom udruga i sami u budućnosti vide svoje mjesto u njima, te mogućnosti djelovanja kroz udruge za zajednicu.

 

 

 

 

25. travanj 2024 14:36