StoryEditorOCM
Zadar plusHRVATSKA POSTALA TEŠKI HIT ZA SVJETSKE BOGATAŠE

Evo gdje žele odmarati imućni poslovnjaci i zvijezde - preporuka je i Zadar!

16. lipnja 2017. - 00:31
pozdrav

Vodeći svjetski mediji pišu kako za hrvatskom obalom vlada neviđen interes, te kao top destinaciju za bogate goste ove godine izdvajaju naš Jadran. Primjerice, novinari New York Timesa svoj članak upotpunjuju izjavama iz agencija koje se bave luksuznim putovanjima, poput globalnoga internetskog servisa 'Indagare' u čijem sjedištu navode da imaju povećanje od čak 30 posto u odnosu na prošlu godinu.

Također, i Expedia navodi da im se promet za Hrvatsku udvostručio u odnosu na prošlu godinu. Expedia je globalna svjetska tvrtka koja objedinjuje više od 200 travel booking stranica u 75 zemalja, u svojoj ponudi ima 350 tisuća hotela i 500 aviokompanija, stoga su njihovi podaci itekako relevantni.

U tvrtci Protravel International kažu da su planirali nekoliko desetaka privatnih i grupnih putovanja ovo ljeto za našu zemlju - najviše od kada postoje. Protravel je pak agencija koja pruža usluge visoko zahtjevnoj klijenteli posljednjih 30 godina. Njih kao organizatore putovanja koriste broje zvijezde i bogati poslovnjaci. I u toj kompaniji, koja organizira elitna i skupa putovanja za moćnike, tvrde da vlada izuzetan interes za našom zemljom.

Plaže, hrana, povijest, sigurnost

- Hrvatska ima mnogo toga ponuditi. Plaže su odlične, kao i hrana, kultura, povijest. Mnogi putnici koji idu u Hrvatsku su mi rekli da se u vrijeme terorističkih napada Hrvatsku doživljava kao sigurno odredište - kažu sugovornici New York Timesa.
Sada se malo pozabavimo elitnim agencijama koje šalju Amerikance i druge nacionalnosti u našu zemlju. Prije svega tu je Indagare.

- Naša misija je našim sofisticiranim, strastvenim putnicima pružiti informaciju i alate koji će im omogućiti da otkriju autentično iskustvo i imaju putovanje za pamćenje - navode u toj tvrtci koja posluje malo drukčije od ostalih turističkih agencija. Naime, oni za ulazak na sajt naplaćuju članarinu u iznosu od 325 do 1500 dolara.

Klijenti su im imućni ljudi koji nemaju vremena sami planirati svoj odmor, sve ostavljaju specijalistima iz te agencije. Naime, njihovi zaposlenici putuju po svijetu, pa su tako boravili i u Hrvatskoj i onda ocjenjuju restorane, hotele, plaže i ako zadovolje njihove visoke kriterije te destinacije preporučuju svojim zahtjevnim klijentima.

Probajte korčulanska vina

- Mi slušamo vaše želje i iskrojit ćemo za vas savršeno putovanje - kažu u toj agenciji koja ima i dobru ponudu za Dalmaciju.

- Dubrovnik leži na samom jugu Hrvatske. Stari grad je okružen poznatim zidinama - pišu o Dubrovniku i u uvodu spominju da se u tom našem gradu snimala i serija Game of Thrones.

Specijalisti koji su u Hrvatskoj istraživali naše otoke i obalu pišu i o Splitu, uz preporuku u koje restorane i hotele ići. Navode da je dobro ići na izlete u Zadar, Hvar i Trogir. Za otoke kažu da svaki ima svoj identitet.

- Posjetite Korčulu zbog vinograda i vina, Brač zbog maslina, Hvar zbog lavande i primamljivog noćnog života... Uz plaže i more, ne zaboravite posjetiti gradove. Hrvatska je drukčija od drugih mediteranskih zemalja poput Italije, Francuske i Grčke, vjerojatno zbog svojih slavenskih korijena. Probajte i lokalna vina - navode u toj elitnoj agenciji.

24. travanj 2024 00:20