StoryEditorOCM
Zadar plusGDJE NAM SE ZAGUBIO MLADEN GRDOVIĆ?

Ma koja Dalmatinka! Ne bih svoju Branku pustio ni za što

Piše Petar Mikuličin/Slobodna Dalmacija
21. lipnja 2017. - 14:55
71667-92847-grdovic-070707-2

Mladenu Grdoviću nije se ostvarila želja izrečena na predizbornom skupu nesuđenog splitskog poteštata Željka Keruma. Uvijek dobro raspoloženi Zadranin tada je kazao "da će biti ministar ako Žele pobijedi“, piše Slobodna Dalmacija

Kerum nije postao gradonačelnik Splita, pa je simpatičnom Mladenu preostao samo refren njegove omiljene pjesme "Bolje živim nego ministar“. Nije, uostalom, tajna da je zadarski pjevač svojim obožavateljima bio i ostao ministar. Barem glazbeni.

A gdje god se pojavi, Grdović i dalje podiže prašinu. Uveseljava narod, bilo svojim pjesmama ili (sitnim) ekscesima. Ne tako davno u Vodicama se pojavio s malom Dalmatinkom. No, ona je na Mladena „bacila mrižu“ samo u pjesmi.

- Morao sam jedanput zapivati za naše male Dalmatinke. Neki ljudi ne znaju da i one znaju loviti ribu! Ne, nisam našao novu Dalmatinku. Moju ženu Branku ne bih pustio ni za što! – u svom će stilu Mladen Grdović.
Jedan od najpopularnijih pjevača zabavne glazbe i ovog će ljeta biti "razapet“ kad je riječ o nastupima. Čekaju ga Splitski festival, Melodije Istre i Kvarnera, fešte po cijeloj Dalmaciji... No, bit će i nešto vremena za opuštanje u svom Zadru, za odlazak na ribe.

- Ove godine doslovno nisam stao! Prekrcan sam nastupima. Ne samo u Hrvatskoj, nego i širom svijeta. Na gotovo svim kontinentima! Bio sam u Australiji, Kanadi… Treba to sve izdržati. Nadam se da ću se uspjeti barem malo odmoriti. Nisam ni ja više mladić! – smije se Grdović.

Mladen u posljednje vrijeme najčešće pjeva sa svojim, zadarskim klapama, Intradama iTomislavom Bralićem, Munitom. Na novom je albumu „Nek' se čuje pisma s Jadrana“ zapjevao s Duškom Lokinom, svojom kćerkom Sarom, ali i s Ivanom Kovač.

- Ne mogu od sreće što je Ivana trudna ili, kako mi u Dalmaciji kažemo, u blaženom stanju. Radujem se jednako zbog Ivane i njenog ćaće, naše legende Miše Kovača – zadovoljno će Mladen Grdović.

Zadarski je pjevač elegantno preskočio pitanje u stilu „Od čega se trenutačno odvikavate“. Samo se dobroćudno nasmijao na primjedbu jednog klapaša „Mladen ne pije više, ali ni manje“!

25. travanj 2024 03:30