StoryEditorOCM
Zadar plusUSPJEH MLADE ZADRANKE

Za njezinim su cekerima poludjele domaće ljepotice, ali i britanski Elle

Piše Dina Dončević/ Gloria.hr
1. srpnja 2017. - 00:08
zd.JPG

Iako se njezinim torbama hvale dizajnerica Anamarija Asanović, pjevačica Maja Šuput, manekenka Anita Dujić i blogerica Isabella Rakonić, ne možemo ne primjetiti kako je Doriana Miletić (24) sama najbolja amabasadorica svog brenda. A s nama bi se složilo i gotovo 10,000 pratitelja na Instagramu koje je, u samo godinu dana postojanja brenda Piccola Creations, osvojila svojim kreacijama.

Zadranka manekenske građe prije godinu dana prekinula je studiranje na splitskom Ekonomskom fakultetu kako bi se posvetila dizajniranju slamnatih cekera te upisala školu mode i dizajna Callegari. Po završetku školovanja planira se zaputiti u Italiju, na fiorentinski Istituto Europeo di Design, te se tako vratiti tamo gdje je sve počelo. Naime, tijekom trogodišnjeg života u Italiji, za vrijeme odmora na Sardiniji pronašla je ručno izrađeni pleteni ceker u kojeg se zaljubila na prvi pogled. Kupila ga je, preoblikovala po “svom guštu”, te ga nakon brojnih pozitivnih komentara objavila na Instagramu. Ubrzo nakon toga stigle su prve narudžbe te se od tad njezini cekeri s inicijalima nalaze na listi želja svih trendseterica.

“Sve se radi ručno. Odmalena sam kreativna te nešto stalno radim s rukama. Danas je to oslikavanje cekera, ispisivanje inicijala, oblaganje ručki kožom, šivanje pompona ili remenja na cekere... Mislim da mi je to u genima – majka mi je umjetnički nastrojena, a i baka mi često pomaže. Šije čipku na cekere i izrađuje pompone.” kaže kreativka.


Slamnate torbe koje naručuje iz Maroka, svijetlije su, mekše i tanje, dok su one koje stižu sa Sicilije nešto tvrđe i drukčijeg oblika. Personalizirati se mogu u potpunosti te se isporučuju u roku od 10 do 12 dana. Unikati nastaju tako da se bira između tri veličine te boje kojom će biti oslikani. Također, mogu se odabrati dodaci poput čipke, pompona i kožnatog remena.

Od hobija je nastao pravi biznis, a 24-godišnjakinja je za ovo ljeto predstavila i nove personalizirane komade – lanene clutcheve s printom inicijala, pamučne ručnike koji se mogu nositi kao pareo i etuije za naočale.

“Novi model torbica-košarica nazvala sam Jane Birkin, po francuskoj ikoni stila, jer je i ona nosila slične. Izrađene su po mojem nacrtu, uz njih se dobiva platnena vrećica s izvezenim inicijalima i 100% su hrvatski proizvod. ” rekla je. Njezini novi komadi nedavno su prošetali modnom pistom, na splitskoj reviji dizajnerice i njezine profesorice Anamarije Asanović. “Nije mi svejedno što se u zadnje vrijeme pojavilo puno brendova koji dizajniraju cekere, ali mislim da se moji razlikuju. U školi nas uče kako je u modnom svijetu sve već izmišljeno i sve postoji, a ja svoje ideje pokušavam predstaviti na novi način. ”

Njezin dizajn primijetio je i britanski magazin Elle, koji je sa Zadrankom, po paprenoj cijeni, htio napraviti članak. “Htjela bi se prvo u Hrvatskoj afirmirati pa tek onda krenuti u osvajanje ostataka svijeta. Iako već svoje piccole šaljem u Italiju, Grčku, Španjolsku, Ujedinjene Arapske Emirate, Crnu Goru i Srbiju. Moj dizajn predstavlja mene i želim da sve bude savršeno, pa se zasad držim prodaje u concept dućanima na našoj obali.” 
Iako svi misle kako je ljeto njezina sezona, za zimu ima velike planove – kreiranje dodataka za kuću, posteljine i kućnih papuča – kojima će zasigurno osvojiti nove obožavateljice.  

19. travanj 2024 16:52