StoryEditorOCM
Zadar plusOD 25. do 30. KOLOVOZA NA SVEUČILIŠTU U ZADRU

Druga po redu ljetna škola "Informacijske tehnologije i mediji"

Piše Zadarski.hr
7. srpnja 2017. - 19:38
Sveu_ili_te_Novi_kampus_1445948846

I ovog kolovoza, od 25. do 30. kolovoza, Sveučilište u Zadru bit će domaćin ljetne škole "Informacijske tehnologije i mediji". Ova, druga po redu ljetna škola, ugostit će profesore predavače sa četiri sveučilišta- Zagreb, Ljubljana, Maribor i Zadar- ali i novinarske profesionalce.

Prijave za sudionike ljetne škole primaju se do 22. kolovoza, a ovaj projekt, koji zajednički organiziraju Odjel za turizam i komunikacijske znanosti zadarskog sveučilišta, Fakultet političkih znanosti, Filozofski fakultet i Hrvatski studiji iz Zagreba, usmjeren je na interdisciplinarni pristup temi novih medija i informacijskih tehnologija.

Naime, informacijska tehnologija promijenila je tradicionalne medije u organizacijskom, sadržajnom i ekonomskom smislu, a procesi medijske prakse i one u odnosima s javnošću posredstvom novih tehnologija svakim su danom sve složeniji. Da bi mogli pratiti ovako brze promjene, medijskim stručnjacima, novinarima, glasnogovornicima i zaposlenicima u službama za odnose s javnošću, potrebna je kontinuirana multidisciplinarna naobrazba koja će biti fokusirana na nove uvjete javne komunikacije koje nameće informacijska tehnologija.

U pet dana trajanja škole predviđeno je ukupno 15 predavanja i 9 radionica. Predavanja će održavati profesori Zagrebačkog sveučilišta, Sveučilišta u Mariboru, Sveučilišta u Ljubljani i Sveučilišta u Zadru dok će radionice voditi profesori, asistenti i novinari Nove TV i HRT-a. Nastava i radionice posvetit će posebnu pozornost stjecanju novih znanja i novih vještina iz područja digitalne kulture, fotografije i multimedije u medijskoj praksi.

26. travanj 2024 08:50