StoryEditorOCM
Zadar plus"24 URE KULTURE" U SALIMA

Održat će se predstave, koncerti, izložbe, performansi, obnavljanje starih saljskih igara....

Piše Ana Franić
12. srpnja 2017. - 22:20
24 sata kulture

S prvim danima srpnja započelo je i Saljsko kulturno ljeto koje je i ove godine bogato atraktivnim i zanimljivim događanjima. U sklopu Saljskog kulturnog ljeta tijekom mjesec dana održavat će se i "24 ure kulture" koji će obuhvatiti 24 događaja na različitim lokacijama u mjestu Sali i oko njega. Prvo događanja i svojevrsno otvaranje "24 ure kulture" bilo je 30. lipnja u 7 sati ujutro koncertom "Četiri klarineta" održanog na Maloj Proversi u gradini Villa Rustica.

Plan je da se svako iduće događanje tijekom 24 dana počinje sat vremena poslije prethodnog kako bi zaokružili zamišljena 24 sata kulture, a kako je sve to krenulo od ideje do realizacije objašnjava Ante Mihić voditelj knjižnice u Salima.

- Ekipa iz Turističke zajednice Sali, Ivana i Lucija, te Roberta i ja iz knjižnice u zimskim druženjima smišljamo svakakve ludorije koje stavimo na papir, napravimo plakat i onda poludimo jer kada vidimo da je to objavljeno moramo to i učiniti. Tako je nastao i program "24 ure kulture", kroz smijeh govori Ante Mihić.

Zbor i "horišti Sv. Marije", kako Mihić zove saljske zboraše, održali su 8. srpnja u 8 sati koncert saljskog starocrkvenog pjevanja u crkvici Sv. Ivana u Stivanjem polju, a sljedeće događanje rezervirano je za 15. srpnja i to koncertom grupe Fish Factory.

- Isplanirali smo mnoštvo zanimljivih događanja, poput predstava, koncerata, izložbi, performansi, obnavljanja starih saljskih igara, a sve to kako bi razvili univerzalni duh i da je Hrvatska lijepa koliko je univerzalna, kaže Mihić.

 

24. travanj 2024 21:30