StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: ZADRANKA KATE GLAVURTIĆ IMA SJAJAN POSAO

Na egzotičnom Baliju proizvodim svoj modni brend 'Kate Sollis'

17. srpnja 2017. - 14:00
glavurtic5-120717

Tridesetčetverogodišnja diplomirana kineziologinja i dizajnerica interijera iz Zadra, Kate Glavurtić, gaji strasti prema nekoliko poslova i projekata. Od malih se nogu bavila odbojkom, plesom, radila je kao fitness trenerica, organizirala dječje sportske kampove, bavila se menadžmentom u sportu, dizajnom, a trenutno radi na svom modnom brandu naziva 'Kate Sollis'. Njene su kolekcije posebno zanimljive jer se baziraju na prirodnim materijalima, istodobno su ležerne i svečane, a proizvode se na otoku Bogova – Baliju gdje je i sama živjela od 2012. godine do nedavno. Jedino što je u životu svestrane Kate konstanta jest to da oduvijek traga za istinskim unutarnjim zadovoljstvom, mirom u sebi i da uživa u svakom trenutku postojanja!

- Meni je jedino važno da radim ono što volim, ono zbog čega se sretna ujutro budim, ono što sam ja. Toliko bih toga željela naučiti i ugurati u jedan život, govori Kate na početku svoje priče.

Nakon završenog fakulteta u Zagrebu tijekom kojeg je čitavo vrijeme i radila, dobila je i stalan posao, imala je stan i auto, dobre prihode, dugogodišnju vezu. Ipak, iako je sve na van izgledalo savršeno posloženo, Kate se nije osjećala ispunjeno.

- Osjećala sam kako je sve kako treba biti, no ako je to moj maksimum, kako ću ja ovako čitav život, nešto nedostaje. Ja sam se očigledno trebala napuniti iznutra. Baš sam nekako u to vrijeme za rođendan na poklon dobila knjigu Elizabeth Gilbert 'Jedi, moli, voli' u kojoj je jedna od radnji smještena na Bali. Uskoro sam Bali vidjela posvuda, kada bih upalila televiziju, otvorila novine... Trebala mi je promjena, a preseljenje se činio kao izvrsno rješenje, opisuje Kate.

Prometna nesreća koju je doživjela nekoliko godina prije na autocesti Zagreb-Zadar u kojoj je auto bio potpuno uništen, a ona je prošla bez ijedne modrice, također je bila poruka da otvori novu stranicu u životu, da ga ovaj put živi otvorenih krila.

Nakon što je poslala preko 400 molbi za posao diljem čitave čitave Azije, javilo se 20-ak tvrtki i ona se u travnju 2012. godine seli na Bali i počinje raditi kao trenerica u fitness centru. Taj joj je posao otvorio neka druga vrata i ubrzo počinje raditi u Canggu Clubu, današnjem Finn's Recreation Club, na poziciji asistentice direktora sporta i rekreacije. Život na otoku uveseljava je jer ljudi su tamo zadovoljni sa malo, a svu sreću sebi sami stvaraju.

- Tamo su svi nasmješeni, Balinežani za sebe kažu da nemaju ništa, a imaju sve, kaže Kate koja je tamo upoznala grupu Francuza koji su imali svoj modni brand 'Pygmees' i s kojima se počinje družiti i oživljavati svoju ljubav prema modi.

- Uz sport, dizajn je moja najveća ljubav. Oduvijek sam nešto crtala, kao mala sam i šivala i željela sam upisati modni dizajn, no nisam zbog straha od budućnosti, kaže Kate. Zbog te ljubavi registrirala je tvrtku u Hrvatskoj i život počela dijeliti na Bali i Zadar gdje joj obitelj živi. U balinežanskim tvornicama se događa čitava proizvodnja, jer kako kaže, manji su troškovi i veći je izbor materijala. Nedavno je izašla njena druga kolekcija kojom su oduševljene klijentice diljem Hrvatske. Brand 'Kate Sollis' kupuju uglavnom žene od 25 do 35 godina starosti, a oblače ga za dnevne, poslovne i večernje varijante.

- U svakoj kolekciji napravim nešto što je svečanije i nešto što je ležernije. Igram se i isprobavam. Ne pratim trendove, uvijek radim po svojim idejama, ono što se meni sviđa. A najdraži dio posla, osim kreiranja mi je komunikacija s klijenticama, opisuje Kate koja većinu komunikacije i prodaje obavlja preko Facebooka. Cijene odjeće kreću se od 250 do 900 kuna, a kreira samo proljetno/ljetnu kolekciju jer se ostatak godine bavi dizajnom interijera. Proces proizvodnje s jednog na drugi kraj svijeta prilično je kompliciran i zato Kate planira sve uskoro preseliti u Hrvatsku.

- Živjeti šest mjeseci u Zadru, a šest na Baliju zvuči lijepo no mene je prestao zanimati takav način života. U Zadru se vidim u budućnosti. Kroz godine i život vani shvatila sam da se ne radi o onome što te okružuje, nego da si sam stvaraš vlastito zadovoljstvo, radeći i živeći onako kako voliš', zaključuje Kate koja će i dalje nastaviti uživati u svim svojim strastima, a za njen ćemo brand zasigurno imati prilike još čuti.

23. travanj 2024 16:49