StoryEditorOCM
Zadar plusDRAMA NA KOLOVARAMA

Jedina ženska članica spasilačke službe Zadar spasila čovjeka od preko 100 kilograma

Piše Matea Gugić, Iva Ivanac
20. srpnja 2017. - 10:34
plaza_kolovare4-260617

Prava drama odigravala se na najpopularnijoj zadarskoj plaži Kolovare kada je jedina ženska članica spasilačke službe Zadar Margita Antičević od utapanja uspjela spasiti čovjeka koji je duplo teži od nje! Zadranina u dobi od 78 godina, koji je težak preko sto kilograma, spašen je zahvaljujući hrabrosti ove sitne, ali srčane spasiteljice.

- Samo 10 minuta prije kraja moje smjene, koju sam taj dan sama držala, čovjek se počeo utapati i to dosta dalje od obale, sigurno 20-ak metara. Na plaži je odmah nastala panika. Da se čovjek utapa prvo su primjetili ljudi koji su bili u moru kraj njega. Ni trenutka nisam razmišljala nego sam se bacila u more, otplivala do njega, i uz pomoć dvojice dobrih momaka koji su se našli u moru u tom trenutku, izvukla ga vani. Bio je u nesvjesti, ali na sreću je imao puls pa sam mu počela pružati prvu pomoć - započinje svoje skoro pa filmsko spašavanja Margita Antičević.

Čovjek koji se utapao imao je preko 100 kilograma i, kako tvrdi Margita, konzumirao je alkohol, no vjeruje kako je ipak srčani problem bio glavni razlog utapanja.

– Nije ga nimalo lako bilo izvući vani, ali nakon 6 godina treniranja plivanja, ipak sam uspjela – skromna je Margita koju su šefovi i kolege zasuli čokoladama, čestitkama i pohvalama.

No, kako nevolja nikada ne dolazi sama tako je i ova hrabra zadarska spasiteljica, baš kao i čovjek kojeg je spasila, na kraju i sama završila u zadarskoj bolnici. Što se dogodilo?

- Kada je ekipa hitne medicinske pomoći došla, ostala sam tu i pomagala im koliko sam mogla. Na nesreću, u cijeloj toj zbrci nabola sam se na iglu šprice koju su medicinari davali unesrećenom čovjeku. No, na kraju je sve prošlo u redu, bez ikakvih problema – rekla nam je Margita koja na, sreću, nije imala nikakavih zdravstvenih posljedica, a posebno je sretna što je dobro i Zadranin kojega je spasila. Već drugi dan nakon drame bila je na svom poslu, na spasilačkom tronju na najvećoj zadarskoj plaži Kolovare.

24. travanj 2024 08:21