StoryEditorOCM
PromoFRONTMEN TBF-A MLADEN BADOVINAC NAJAVLJUJE SUBOTNJI KONCERT NA VIRU

"Ovo nam je prvi koncert na otoku, dolazimo vidjeti koji je đir!"

Piše Kažimir Škrbić/Virski list
28. srpnja 2017. - 15:38
TBF_0004

Puno se toga na „Virskom ljetu“ ove godine dogodilo prvi put, pa ćemo u subotu i splitske hip-hopere, ili „ping-pongere“ kako ekipa iz „The Beat Fleet“ voli kazati za sebe, također gledati prvi put. Nije da za Vir nisu čuli, bilo zbog bogatog programa „Virskog ljeta“ ili otočne slave koja se polako razlila po ostatku Hrvatske, ali fizički nitko iz benda još nije bio. Zapravo, Mladen Badovinac sigurno nije.

„Nisam, ovo će biti prvi put. Za druge nisam siguran. Nije se dosad poklopilo. Inače, čuli smo za Vir i Virsko ljeto. Bacio sam oko na program i po imenima izvođača zaista je bogat“, kaže nam 40-godišnji upečatljivi vokal i frontmen TBF-a Mladen dan uoči nastupa na otoku. Čuli smo se u trenucima odmora između brojnih nastupa koje TBF odrađuje tijekom ljetne sezone. Splićani obilježavaju 20 godina od izlaska prvog studijskog albuma „Ping Pong“ kada je njihova „umjetnost zdravog đira“ s tekstovima koji su pričali o problemima narkomanije, političke korumpiranosti, ili općenito o degradaciji društvenih vrijednosti i zatiranju urbane mediteranske kulture, učas osvojila Hrvatsku. „Yen'dva“, „Malo san maka“ ili „3-logija jada“, bili su najupečatljiviji dio te priče započete prije dva desetljeća.

„Obljetničke koncerte ostavili smo za Split, jer Saša (tekstopisac Aleksandar Antić, op.a.) zbog ozljede kralježnice ne može putovati. Virski koncert bit će kao i svaki drugi koncert s našim standardnim repertoarom. Nakon što odradimo ljeto, na jesen krećemo raditi na novim stvarima“, priča nam Mladen. Bend se tako od ožujka silom prilika popunio novim članom Nikolom Čelanom, ili bolje reći novim-starim članom s obzirom da je Nikola bio dio splitskog sastava prve četiri godine postojanja kada je TBF bio tek lokalna, splitska hip-hop senzacija. Otad je TBF postao zaštitno ime hrvatske hip-hop scene, a od lokalne atrakcije jedan od najnagrađivanijih bendova u Hrvata. Imaju šest studijskih albuma, čak 19 „Porina“ te 15 ostalih glazbenih nagrada. No, i sada i onda kada je sve počelo, za TBF je priča uvijek ista. Mladen kaže:

„Nama je najvažnija publika, odnosno da su ljudi u našem điru jer su onda i koncerti dobri. Bude prava atmosfera. Kako će nam ovo biti prvi koncert na Viru, idemo vidjeti koji je đir u Viru“.

Čuti uživo TBF u subotu na virskoj rivi od 22 sata bit će zato prava poslastica, a „Nostalgična“, „Smak svita“, „Shlapa“, „Perpetuum fritule“, „Fantastična“, „Grad spava“, „Data“, „Život je lijep“, „Genije“, „Ništa mi neće ovi dan pokvarit“, „Alles gut“, „Papilova“, „Splitsko stanje uma“, „Smak svita“ ili „Odjeb je lansiran“ – po običaju za kraj – samo su neke od stvari kojima su TBF-ovci obilježili dva desetljeća od „Ping-ponga“.   

20. travanj 2024 06:22