StoryEditorOCM
Zadar plusTKO SE TUČE, TAJ SE VOLI

Mladen Grdović: "Brankica i ja smo u odličnim odnosima!" Prijatelji: "Iselila se iz kuće!"

Piše Mirela Goreta/SD
9. kolovoza 2017. - 12:58
festival47-100716

- Branka i ja smo u odličnim odnosima, razgovaramo. Kunem vam se bolesnim bratom i majkom da nikakav papir nisam dobio – tim nam je riječima Mladen Grdović jučer reagirao na medijske napise o navodnom razvodu koji je polovicom srpnja zatražila njegova supruga na Općinskom sudu u Zadru, piše Slobodna Dalmacija.

Vijest o raspadu turbulentnoga braka između 59-godišnjeg pjevača i 48-godišnje mu supruge poprilično je odjeknula u javnosti, no dobar dio nje nije sklon povjerovati kako će do razvoda na koncu i doći, jer su Brankica i Mladen, vele i bliski im ljudi, "kao krpa i zakrpa".
- Jesmo li pod istim krovom?! Ma ja sam tek sad dobio dva dana slobodno i došao kući, stalno sam na koncertima. A Brankica je malo vamo, dođe pogledat pasiće, malo tamo, kod matere... Ka i uvik... Ali u dobrim smo odnosima. Katastrofa je što pišu neke novine. Da sam ja rekao da pijem?! Svašta... Što je istina?! Istina je da je to naša privatna stvar – zaključio je Grdović, ne htijući razglabati je li između njega i supruge u srpnju ponovno, kao i nebrojeno puta do tada zaiskrilo, pa je Brankica odlučila posegnuti za drastičnim mjerama.
Upravo se to, kažu dobro upućeni u prirodu njihova odnosa, i dogodilo – Brankici je jednostavno pukao film, više nije mogla podnositi neprestane trzavice unutar njihova četiri zida. Prije otprilike mjesec dana napustila je njihov dom u zadarskim Arbanasima, a Mladen je pao u očaj.
- On to naprosto ne može podnijeti, pa iz nemoći preko medija šalje pomirljive poruke, jer želi da mu se Brankica vrati. Kad se sve to dogodilo nikako se nije mogao sabrati, jednostavno se ne miri s činjenicom da Brankica traži rastavu. Kad smo mu znali reći: "Pa dobro, nije sve tako crno, imaš milijune ljudi koji te vole, odmah bi uzvratio:"Ma j... me se za pivanje. Neće da mi se javi na telefon. Samo da znam di je" – priča nam Mladenov bliski prijatelj, priznajući kako se s Grdovićima nikad ne zna, pa za njih vrijedi ona "tko se tuče, taj se voli".
- Oboje su, brate, isti. Tu se ne zna tko pije, tko plaća, a ne mogu jedno bez drugog. Čista opsesija – govori i navodi kako se, upravo zbog učestalih eskalacija sukoba među supružnicima Grdović, puno bliskih im ljudi, pa čak i članova obitelji naprosto odlučilo držati po strani i ne petljati u njihove sukobe, jer ionako svaki put, kad se na kraju sve smiri, ponovno budu zajedno.
- Novinarima sam potvrdio da je Brankica u srpnju podigla nekakvu tužbu protiv Mladena, ali da ne znam njezin sadržaj. S obzirom na to da su me novinari dočekali s informacijom da je riječ o razvodu i sve su već znali, pretpostavio sam da je zbog toga – kazao nam je Denis Klarendić, glasnogovornik zadarskog suda. Što je bilo okidač za Brankičinu tužbu za razvod od Mladena (zahtjev za rastavu podnosi se u slučaju sporazuma obaju partnera) nije poznato, no očito je da je pjevačevoj supruzi ovoga puta definitivno prekipjelo. Život s Mladenom naprosto joj je postao nemoguć...
Supružnici Grdović u braku su 20 godina, a u ta dva desetljeća prošli su brojne bračne nevere uzrokovane njegovim prekomjernim ispijanjem alkohola i odlascima na liječenje, nevjerom i razbijanjem skupih automobila, uz to začinjene i obiteljskim nasiljem. Osobito je burno bilo posljednjih desetak godina – Mladen je, vozeći u alkoholiziranom stanju, gotovo pa 'tamanio' automobile (jaguar, porsche, mercedes i ferrari opjevan u pjesmi), zarađivao prijave zbog galame i razbijanja u stanu u kojemu je živio sa suprugom, odlazio u pritvor, boravio na psihijatriji... Strpljiva je Brankica uvijek bila tu, uz supruga, kojega je bezuvjetno voljela čak i u trenucima kada ju je prevario i iz izvanbračne veze dobio kćerkicu Saru. Odlučila je prigrliti je poput vlastita djeteta, koje nije mogla imati. No, na koncu je i ona poklekla – na izmaku prošle godine je u žaru svađe supruga izudarala štapom, pa i sama dobila prijavu za obiteljsko nasilje. Strpljenja je, za razliku od nekad, bilo sve manje.
Prije sedam godina Brankica je supruga zdušno branila, što kroz rijetke intervjue, što kroz stihove, napisavši tada Mladenu pjesmu "Bolje biti pijanica nego bogat varalica", koju je Grdović promovirao na CMC festivalu u Vodicama. "Lutam danju, lutam noću, uvik zapnem di ja hoću. Daleko je kuća moja, uskoro će svanut zora, što će reći žena moja. Daleko je kuća moja, uskoro će svanut zora, što će reći žena moja. Bolje popit bačvu vina, jeftinija od benzina. Bolje biti pijanica, nego bogat varalica...", sročila je Brankica, potpisavši se djevojačkim prezimenom Paleka.
- Jednog me dana, majke mi mile, tekst dočekao na stolu, a Branka mi je rekla: “Evo ti tvoj život“. Ona me je tako osjetila... Puno sam bio dobar prema drugim ljudima. I prema ministrima i prema svima... Nikad mi nitko ništa nije dao. Rekao sam joj: "Ovo ti je strašan tekst, ja ću to uglazbiti". Branka mi je njime rekla koliko me voli kao čovjeka – objasnio nam je tada Mladen, čija je supruga potpisala i tekst "Dva goluba", njegov duet s Ivanom Kovač.
"Dok sam svitom uvik plovija, za te san se uvik molija. Svakoj vali ime san joj da, svakom suzom tebe doziva. Viru si mi mladoj meni da, u našem portu vjerno čekala. U daljini jidra vidin ja, svaka suza mi je pokora. Niko mene više ni ne pita, kakva mi je bila sudbina. Nit je ruža više što je bila, otkad tebe nisam vidila. Dal' je ljubav za sve uvik kriva, kad smo bili ka dva goluba...", napisala je Brankica, koju nam je njezin suprug često puta znao okarakterizirati kao anđela, a sebe kao vraga.
Hoće li Grdovići ipak nadvladati probleme i nastaviti kroz život ruku pod ruku pokazat će vrijeme, možda sve završi kao u onoj Mladenovoj "Sve za ljubav što triba je žena, čovik i more". Za takav ishod nedostaju još samo Brankičine riječi, a njih pak nismo uspjeli čuti, jer je njezin broj mobitela ostao nedostupan. Nismo doznali je li se, možda, predomislila.

26. travanj 2024 10:45