StoryEditorOCM
Zadar plusMINIMALIZAM S MAKSIMALNIM EFEKTOM

Nakit Zadranke Petre Mičić Garibović osvaja na prvu!

14. kolovoza 2017. - 14:45
petra_micic-270717

Elegantni minimalizam već je neko vrijeme najveći trend u svijetu nakita jer se zbog jednostavnog dizajna takve narukvice, ogrlice i naušnice lako spajaju sa različitim odjevnim kombinacijama. Prije pet godina prednosti minimalističkih ukrasa na tijelu prepoznala je magistra novinarstva i odnosa s javnošću Petra Mičić Garibović (32) stvorivši brend pod nazivom Amas bijoux. Riječ Amas na izgubljenom esperanto jeziku znači ljubav, a upravo je ljubav prema nakitu i kreativnosti misao vodilja ovog zadarskog brenda.

- Amas je nastao sasvim spontano. Nosila sam končane narukvice koje su uglavnom bile nekvalitetne i jednostavno sam odlučila sama sebi izraditi kvalitetan nakit koji mi se sviđa. U početku sam radila isključivo narukvice, zatim sam se počela igrati sa perlama, bižuterijom i gold filled materijalom. Danas Amas ima cjelokupan asortiman nakita izrađenog od srebra, a imamo i neke ekskluzivnije komade napravljene od zlata, opisuje Petra.

Radi se o kvalitetnom srebru s pozlatom od 18 karatnog zlata, pozlatom od ružičastog zlata, pozlatom od rodija te je dostupna i verzija oksidiranog srebra. Sav nakit je izuzetno otporan na vodu i može se nositi svakodnevno, za sve prilike. U novoj ljetnoj kolekciji prevladavaju vedre boje, a novitet su uniseks narukvice sa sidrima koje su u kratkom vremenu postale hit i među muškarcima i ženama.

- Amas narukvice nose sve generacije i oba spola, kao i bebe od svega par mjeseci. Rekla bih da imamo za svakoga po nešto bez obzira na dob. Nije da se hvalim, ali zaista imamo najbolje klijentice koje nam često šalju fotografije nakita, iz raznih djelova svijeta tako da je i ovaj mali zadarski brend proputovao svijetom!, kaže Petra.

Inače u kreiranju branda, surađuje sa mnogim zadarskim kreativcima i tvrtkama i trudi se da većina stvari bude zadarski proizvod. Naglašava kako promjećuje da se u Zadru počinje mijenjati poduzetnička klima, te da se mladi ljudi zaista trude i pokreću vlastite poslove.

Osim što radi na svom brendu, Petra je uključena u projekte zadarske Udruge mladih Puntamika, sretno je udana majka dvoje djece. Krase je epiteti kreativne, ambiciozne i poduzetne osobe koja inspiraciju crpi iz vintage etapa, a nove ideje hrabro realizira u praksu.

Zato njene Amas bijoux poslovnice možete pronaći u Zadru, Rijeci, Šibeniku, Korčuli, nakit možete naručiti preko Facebooka, a i web shop koji će klijentima omogućiti bržu i jednostavniju kupovinu trenutno je u izradi. Izrada decentnog nakita koja je u početku bila tek hobi, pretvorila se tako u ozbiljnu poduzetničku priču koja je već prešla granice Zadra, a kako Petra predviđa, uskoro će i granice Hrvatske.

 

 

15. travanj 2024 02:40