StoryEditorOCM
Zadar plusVIDEO: REALITY O RAZUZDANIM BRITANSKIM TURISTIMA NA ZRĆU KRENUO NA BBC-JU

'Piće je jeftino, partyji su sjajni, a djevojke prekrasne!'

23. kolovoza 2017. - 23:31
reality

Reality naziva ‘Croatia 2017: The Brits are Coming’ (Hrvatska 2017: Britanci stižu) krenuo je na BBC-ju. 

Serijal se može uživo gledati na internetskim stranicama britanskog kanala BBC Three, a snima se u Novalji na otoku Pagu, koja je ciljano odabrana kao mjesto poznato po ludim tulumima.

Fokus realityja usredotočen je na sunce, romantiku i razvratne priče o zgodnim mladim ljudima na Zrću, hrvatskoj Ibizi, gdje zabava u klubovima za vrijeme turističke sezone traje 24 sata na dan.

- Navodno je piće jeftino, partyji su sjajni, a djevojke naočigled prekrasne.

Na BBC-jevom Facebook profilu već se nalazi par videa iz Hrvatske, a jedan od njih prikazuje sunce koje zalazi u more, s opisom 'Smiraj prije oluje'.

- Zašto uništiti tako lijepu državu s pijanim Britancima. Možemo se držati Ibize i drugih odredišta kako bi Hrvatska ostala lijepa, profinjena, čista i uredna - napisao je jedan Britanac kojem se ideja o ovakvom realyitju nimalo ne sviđa.

 

Sudionici showa su prijatelji Sean (27) i George (26) koji su do Zrća doputovali automobilom, Joel (19) i Jordan (19) krenuli su avionom, a tik prije leta pridružio im se Luke, a tu je i Catherine (22) iz Škotske koja će prvi put na odmor sama s prijateljicom.

GRADONAČELNIK NOVALJE DAO ULTIMATUM BBC-U: Ne prikazujte Novalju i Zrće kao raskalašena turistička odredišta!

Grad Novalja potpisao je s BBC-jem ugovor u kojem je slavna britanska televizijska kuća dala čvrsta jamstva kako Novalju na otoku Pagu neće prikazivati kao raskalašeno turističko odredište, potvrdio je novaljski gradonačelnik Ante Dabo za Novi list.

Dabo je prije nekoliko dana najavio kako će zabraniti snimanje serijala na javnim površinama, ako će se serijal bazirati na negativnim pojavama koje svake godine prate tisuće mladih partijanera u Novalji.

– Naprosto nisam želio da u svijet ide nerealna slika Novalje i Zrća kao mjesta isključivo povezanih s partyjima, drogom, alkoholom i razvratom, te nedoličnog ponašanja mladih turista u noćnim satima. Jasno je da takvih pojava dalje ima, ali smo u protekle četiri godine ozbiljno radili na njihovu suzbijanju, u čemu smo najvećim dijelom uspjeli. I baš zbog toga ne želim da netko, pa makar to bio i BBC, radi jeftinog senzacionalizma prikazuje naš grad u negativnim tonovima – kaže Dabo.

– I sada sam spreman uskratiti im dopuštenje za snimanje na javnim površinama ako se ne drže dogovora, kao i podići odgovarajuću tužbu. No, po svemu viđenom i dogovorenom, uvjeren sam kako za tim neće biti potrebe. Naprotiv, smatram da bi ovo mogla biti odlična promidžba Novalje kao destinacije na britanskom tržištu, iako već imamo velik broj gostiju iz te zemlje koji redovito dolaze u Novalju, posebno za vrijeme pojedinih festivala na Zrću, poput Hideouta – kaže Dabo za Novi list.

20. travanj 2024 03:55