StoryEditorOCM
Zadar plusJOŠ JEDAN VRUĆ TJEDAN JE PRED NAMA

Osvježenje stiže tek za vikend

Piše PSD
29. kolovoza 2017. - 21:23
split_oluja9-010616.JPG

Nakon prolaznog osvježenja i mjestimične kiše, na Jadranu i bure, slijede ponovno stabilniji i topliji dani, u četvrtak i petak ponovno većinom i vrući, piše HRT.

Na istoku zemlje prevladavat će sunčano, a u noći i prijepodne još će mjestimice biti umjerene naoblake, u Posavini uz mogućnost za malo kiše. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a temperatura tek malo niža od današnje.

U središnjoj Hrvatskoj će se već u noći razvedriti i danju biti sunčano uz većinom malo oblaka. Ujutro mjestimice može biti i magle. Vjetar uglavnom slab sjeveroistočni. Najniža jutarnja tempertura od 13 do 16, najviša dnevna od 26 do 28 stupnjeva.

Ujutro oko 13, a danju do 25 bit će u gorskim predjelima gdje će u noći i ujutro najvjerojatnije još biti oblaka i mjestimice malo kiše. Zatim će se razvedravati. Na sjevernom Jadranu prevladavat će sunčano uz umjerenu i jaku buru, podno Velebita s olujnim udarima. 



Pretežno sunčano bit će i u Dalmaciji, a mala je mogućnost za kakav lokalni pljusak u noći i ponovno sredinom dana. Puhat će umjerena do jaka bura uz većinom umjereno valovito more, a poslijepodne na otvorenom prolazno sjeverozapadnjak. Bit će za nekoliko stupnjeva ugodnije.

Na južnom Jadranu većinom sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Iako ne odveć velika, postoji i mogućnost za kratkotrajan lokalni pljusak s grmljavinom, pogotovo u Konavlima. Puhat će slaba i umjerena bura, a poslijepodne na otvorenome moru sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura malo viša od današnje, a dnevna uglavnom niža.

U srijedu i četvrtak u unutrašnjosti stabilno i sunčano, ujutro uz mjestimice moguću kratkotrajnu maglu. U petak nestabilnije, na zapadu poslijepodne uz mogućnost pljuskova. Vjetar uglavnom slab, a u petak i umjeren jugozapadni. Jutra prvo svježa, a zatim toplija, a danju vrlo toplo, od četvrtka i vruće. 

I na Jadranu u srijedu i četvrtak vedrina. U petak sa zapada porast naoblake, a do kraja dana najvjerojatnije već mjestimice kiša i grmljavina, ponajprije na sjevernom Jadranu. Bura će oslabjeti i okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak, a u četvrtak će zapuhati jugo. Bit će vrlo toplo i vruće s najvišom temperaturom oko 30 stupnjeva.

27. travanj 2024 03:35