StoryEditorOCM
Zadar plusSTATISTIKA POKAZUJE

Zadarski srednjoškolci najgori u državi – svaki ima devet neopravdanih sati!

Piše Zadarski.hr
30. kolovoza 2017. - 12:33
UCENICI.JPG

Primjena Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera, po kojima su neopravdani izostanci razlog kazni, odnosno izricanja mjera učeniku, u najgorem mogućem slučaju rezultat može biti i isključenje iz škole dovela je do smanjenja broja neopravdanih sati koji je najmanji u posljednjih pet godina, a smanjen je i broj izrečenih pedagoških mjera učenicima, piše Večernji list.

Najviše je srednjoškolaca kažnjeno opomenom, ukor ih je dobilo njih 10.825, a dvoje je srednjoškolaca kažnjeno mjerom preseljenja u drugu školu - manje nego ranijih godina, a 16 njih moralo se preseliti u novu školu zbog svojega neodgovornog ponašanja za vrijeme nastave.

Zadarska županija pak prednjači u broju neopravdanih sati po učeniku u srednjim školama - promatrano po ukupnom broju, u toj županiji svaki srednjoškolac ima devet neopravdanih sati, a na drugom mjestu su srednjoškolci Šibensko-kninske županije u kojoj svaki učenik ima osam neopravdanih sati. Slijede ih učenici Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Ništa bolji nisu ni srednjoškolci iz Zagreba - prema njihovim neopravdanim satima, ispada kako je svaki učenik s nastave u školskoj godini neopravdano izostao pet školskih sati.


 

24. travanj 2024 05:11