StoryEditorOCM
Zadar plusLIGA PROTIV RAKA ZADAR: NOVA AKCIJA I NOVI PREDSJEDNIK

Gradonačelnik dr. Dukić otvara humanitarnu izložbu te napušta čelno mjesto Lige zbog sukoba interesa!

Piše L.Burčul
31. kolovoza 2017. - 17:35
liga1-310817

- Organiziramo još jednu humanitarnu izložbu, ovom prilikom slike Duška Šibla, kojom nastavljamo skupljati novac  za kupovinu aparata za zračenje onkoloških bolesnika za zadarsku bolnicu. Cilj i ove izložbe je isti, prikupiti što više sredstava u istu svrhu – rekao je predsjednik Lige protiv raka Zadar i zadarski gradonačelnik dr. Branko Dukić u četvrtak na konferenciji za novinare, na kojoj je podvukao da se sredstva za linearni akcelerator skupljaju od lipnja 2016.godine, te da sada na računu Liga za tu svrhu ima 479 tisuća kuna.

- Upravo smo primili uplatu žena iz Chicaga, 10 tisuća dolara, a očekujemo uplatu iz Zadarske nadbiskupije jer su u korizmenoj akciji skupljana sredstva za ovu svrhu. Kada se steknu uvjeti, prodat će se i stan koji su Ligi ostavili supružnici Švelec te ćemo konačno imati aparat za zračenje koji je našim onkološkim bolesnicima toliko potreban, a Zadar ga nema. Aparat košta 30 milijuna kuna – naveo je Dukić, koji će, kako je tajnik Lige Vladislav Tomčuk na konferenciji istaknuo, najvjerojatnije uskoro napustiti mjesto predsjednika Lige protiv raka Zadar i ostati samo član, jer je kao predsjednik i kao gradonačelnik u sukobu interesa.

- Mi smo na vrijeme poslali upit nadležnom Povjerenstvu, odgovor još čekamo kako bismo mogli postupiti prema odluci – kazao je Tomčuk.

Na izložbi slika Duška Šibla, nazvanoj „Figure u vremenu i pokretu“, u zadarskoj Gradskoj loži na prodaju će biti ponuđeno 27 djela.

- Sve slike su rađene u tehnici ulja na platnu, bit će ih 27 i većeg su formata. Šibl je slikarstvo diplomirao na londonskom Royal College of Art, a u Zadru će cijene njegovih djela biti niže nego u Europi – istaknula je organizatorica izložbe Mirka Batur.

Otvorenje izložbe, uz služenje i promociju prvog zadarskog pjenušca, predviđeno je u Gradskoj loži 5. rujna u 21 sat, a izložba u loži ostaje otvorena do 30. rujna. Nakon Šibla, Liga priređuje prodajnu izložbu slika Izvora Oreba.

ŠTO JE LIGA KUPILA BOLNICI

U periodu od 2012. do 2016. godine (od te godine su sve akcije usmjerene na kupnju linearnog akceleratora), Liga protiv raka Zadar je humanitarnim izložbama prikupila 370.600 kuna. Od tih novaca zadarskoj bolnici Liga je kupila medicinsku opremu na onkologiji (kreveti), mikroskop za patologiju, bronhoskop, dermatoskop i digitalni fotoaparat, terapijski stolac, kliješta za biopsiju, monitor vitalnih funkcija, signalizaciju na Odjelu pedijatrije, te sustav za informiranje na Hitnom prijamu.

27. travanj 2024 03:21