StoryEditorOCM
Zadar plusVIDEO: POGLEDAJTE BRUTALNI NAPAD NA NOVINARKU NOVE TV

Prvo je tukli metlom, a zatim je udarili tako da je odletjela u kanal!

Piše JL
16. rujna 2017. - 22:01
fotofff.JPG

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti reporterka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, objavio je Dnevnik.hr. Ekipa emisije došli je u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen izvjesni Ivica Sužnjević zvan Šeki.

VIDEO NAPADA POGLEDAJTE OVDJE

- Došli smo snimiti izjave ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave, prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da 'ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću'. Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom, rekla je reporterka Provjerenog.

- Cijelo to vrijeme njegova je majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu razbiti kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće."

Protiv nasilnika je podnesena kaznena prijava za prijetnju i fizičko nasilje u PP Garešnica. Osim Nove TV, napad su osudili i u Hrvatskom novinarskom društvu: - To je već drugi fizički napad na ekipe Nove TV u posljednjih desetak dana. Prije kolegice Branica, u Puli je napadnut Mate Barišić, uz prijetnje snimatelju da će mu biti razbijena kamera. HND još jednom poziva nadležne institucije da zaštite novinare javno i jasno dajući do znanja da je napad na novinare, koji rade svoj posao, težak prekršaj te da u okviru zakonskih mogućnosti najstrože sankcioniraju počinitelje tih napada.

19. travanj 2024 18:21