StoryEditorOCM
Zadar plusPOZNAT PROGRAM U HNK ZA CIJELU SEZONU

Atraktivne predstave u dramskoj pretplati, posebna ponuda za studente!

Piše L.B.
20. rujna 2017. - 21:16

Hrvatsko narodno kazalište u Zadru obznanilo je dramski repertoar za kazališnu sezonu 2017/2018, na kojem se našlo 12 naslova, a sezona će započeti sa klasikom Ive Brešana „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ u izvedbi HNK Mostar i u režiji Ivana Lea Leme.   

- Nova sezona počinje 19. listopada, prije samog otvaranja, uoči sezone, publika će moći pogledati našu zadnju ovogodišnju premijeru „Ubojstvo u klubu Quasimodo“, 2. i 3. listopada. Prva naša ovosezonska premijera nas očekuje u prosincu, radi se o dramskom tekstu Eugen O'Neilla „Dugo putovanje u noć“. Tekst spada u antologiju američke dramske književnosti i nije dugo igran na našim kazališnim daskama. Režija je povjerena Draženu Ferenčini, a dramaturginja je Ana Prolić – kaže ravnatelj HNK Zadar Renato Švorinić.

Zadarska dramska produkcija imat će još jednu premijeru u sezoni, prema tekstu Mate Matišića.

- „Balon“ će režirati Zoran Mužić, a imat ćemo i premijeru koju priprema dramska radionica HNK Zadar, pod vodstvom Žane Bumber koja je dramatizirala i adaptirala roman zadranke Lade Vukić „Specijalne potrebe.“ Taj je roman inače prošlogodišnji laureat nagrade VBZ-a za najbolji domaći roman – istaknuo je ravnatelj Švorinić.

- Uz još deset gostujućih predstava u pretplati, u ponudi je i studentska pretplata koja nudi pet naslova, a nastavljamo i sa niz koncerata manjih formi koji ce se održavati u Maloj dvorani HNK – dodao je ravnatelj.

U dramskoj pretplati u Zadru će gostovati, nakon Brešanovog „Hamleta“, GDK Gavella, sa predstavom „Kao na nebu“ Keya Pollaka, koju je režirao Rene Medvešek, nakon kojih dolazi INK Pula sa „Djevojačkom večeri“ Davea Simpsona, prema zamisli Paula Farraha (Girls` night out). Predstavu je režirala Violeta Tomić.

Uvijek atraktivna družina Kazališta KNAP u Zadru će odigrati predstavu „Koltovi generala Pattona“ Nina Škrabe, u režiji Georgija Para.

Mate Matišić potpisuje još jedan tekst koji će se igrati na daskama zadarskog kazališta, a izvest će ga Histrioni – „Gastarbajterski Božić“ režirao je Zoran Mužić, a HNK Zadar s ovim završava repertoar u 2017.godini.

Nakon Nove godine u Zadar dolazi Satiričko kazalište Kerempuh, sa predstavom Zorana Lazića „Narodni heroj Ljiljan Vidić“, u režiji Krešimira Dolenčića, a potom će Gledališče Koper/SNG Nova Gorica gostovati sa predstavom Roberta Harlinga „Čelične magnolije“, u režiji Katje Pegan.

Kazalište Moruzgva donosi predstavu „Kako život“ Nine Mitrović, koju je također režirao Ivan Leo Lemo, nakon čega su preostale dvije predstave: „Velika bilježnica“ Ágota Kristófa u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih i režiji Edvina Liverića, te „Nosorog“ Eugèna Ionesca u izvedbi splitskog HNK i režiji Gorana Golovka.

U HNK Zadar su započeli upisi pretplate, a cijene godišnje pretplate opstale su iste kao i prijašnjih godina.

19. travanj 2024 09:01