StoryEditorOCM
Zadar plusCIJENE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA PADAJU, ALI...

U Zadru se za kvadrat traži 121 euro – potražnja veća samo u Zagrebu!

Piše Zadarski.hr
20. rujna 2017. - 23:08
zadar

Prosječne oglašavane cijene građevinskih zemljišta tijekom kolovoza su na godišnjoj razini zabilježile oko 6 posto niže vrijednosti. Od županije do županije cijene građevinskih zemljišta na oglasniku Crozilla.com dosta su se razlikovale, a u prosjeku su se kretale od 10, pa sve do oko 160 eura po metru kvadratnom.

Promjena cijena na godišnjoj se razini očitovala u razlici od tek 1 eura u Karlovačkoj, Istarskoj ili Brodsko-posavskoj županiji, pa sve do 16 eura po metru kvadratnom za koliko su cijene pale u Međimurskoj županiji. Najskuplja zemljišta su, prema podacima oglasnika Crozilla.com, tijekom kolovoza oglašavana na području Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije te Grada Zagreba, dok su najniže cijene zabilježene u Sisačko-moslavačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

U Zagrebu je, prema podacima oglasnika Crozilla.com, cijena „kvadrata" građevnog zemljišta iznosila 132 eura, dok su daleko niže cijene zabilježene u okolici, pa se na području županije Zagrebačke za kvadratni metar u prosjeku tražilo tek 44 eura. Najniže cijene građevinskih zemljišta tijekom kolovoza su zabilježene u Sisačko-moslavačkoj županiji gdje se za „kvadrat" u prosjeku tražilo tek 10 eura, te u Krapinsko-zagorskoj 15 eura.

Prosječna cijena od tek 16 eura po kvadratnom metru tijekom kolovoza se tražila na području Karlovačke i Koprivničko-križevačke županije. Najviše cijene građevinskih zemljišta na oglasniku Crozilla.com zabilježene su na području Dubrovačko-neretvanske županije u kojoj se za četvorni metar u prosjeku tražio čak 161 euro.

Na području Splitsko-dalmatinske županije prosječna cijena kvadratnog metra iznosila je 142 eura. U Šibensko-kninskoj se županiji za jedan kvadratni metar u prosjeku tražilo 126 eura, a u Zadarskoj 5 eura manje.

Najveća potražnja tijekom kolovoza je vladala za građevinskim zemljištima koja su se putem oglasnika Crozilla.com prodavala na području Zagreba, a zatim Zadarske županije i Zadra. Potencijalni strani kupci, od kojih su najbrojniji bili oni iz Njemačke, Češke, Italije i BiH, na oglasniku Crozilla.com najčešće su pretraživali zemljišta koja se prodaju na području Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije.

25. travanj 2024 08:04